RegioBank Ommen en Vrienden Saxenburgh zetten zich in voor Tuin van de Ontmoeting

0260954_Regiobank.jpg
.

OMMEN – ‘Samen tegen Eenzaamheid’ was het motto waarmee de RegioBank Ommen en de St. Vrienden Saxenburgh begin 2022 samen een fondsenwervende campagne opzetten voor de vier Saxenburgh locaties in Ommen. De actie leverde het mooie bedrag op van ruim 6.000 euro waarmee elke locatie met 1.500 euro zelf invulling kon geven aan het thema ‘Tuin van de Ontmoeting’.

Dagcentrum De Stekkenkamp realiseerde een mooie tuinkas waar groente en fruit gekweekt kan worden om te verwerken in de gezamenlijk maaltijden. ZC ’t Vlierhuis zaaide een aantal velden vol met plukbloemen. Hier hebben de scholen en bewoners uit de buurt samen geplukt en mooie boeketjes gemaakt. ZC Oldenhaghen koos voor het planten van vruchtbomen. De appels worden verwerkt in heerlijke appeltaart die op ontmoetingsochtenden van bewoners en buren worden genuttigd. Last but not least pakte ZC Nijenhaghen het terras aan, plantten zij platanen en plaatsten zij grote bloempotten met all-season bloeiers. Een heerlijke plek voor bewoners en buren om elkaar tijdens diverse activiteiten te kunnen ontmoeten. “Prachtig dat we zo buren en bewoners van de ouderenzorglocaties met elkaar in contact kunnen brengen”, zegt Klaasje Dunnink van de RegioBank. “Mooie diverse projecten die we samen met de Vrienden van Saxenburgh hebben kunnen realiseren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.