Politiek Verwoord: VVD

0261275_vvd_ommen_logo.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Richard Smits van de VVD aan het woord.

Het is weer zover, donderdag 13 juli was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, deze duurt tot begin september. Je kunt je afvragen of dit in de huidige tijd nog wel passend is. Alleen scholen hebben nog een aaneengesloten periode, zelfs de ‘bouw’ kent in steeds mindere mate een vaste periode waarin niet gewerkt wordt. Met welke reden is het dan nog logisch dat we ruim acht weken geen politieke besluiten nemen? Is dit om ons ambtelijk apparaat rust te gunnen, onze raadsleden, ons college? Het gevolg is een niet te stuiten agenda voor dit reces. De laatste vergadering startte om 14.00 uur met een besloten vergadering over de herbenoeming van Hans Vroomen als burgemeester van Ommen. Aansluitend de behandeling van voorstel Kindplein Oost en de kadernota. Door het grote belang van deze stukken werd deze laatste raadsvergadering iets na middernacht afgesloten. Een marathonzitting, terwijl de schrijver verstek liet gaan. Wel heeft hij op afstand het grootste deel van deze vergadering kunnen volgen. Ondanks de weinig verhitte discussies over de agendapunten, liep de tablet wel warm en diende tussentijds gekoeld te worden.

Reflectie

Het zomerreces is een tijd van bezinning, terugkijkend naar de afgelopen 1,5 maand is het als eenmansfractie een hard gelag. In juni zijn er uiteindelijk 3 commissievergaderingen geweest en zeker niet de minste kwa tijdsbestek. De voorbereiding voor dergelijke vergaderingen, waarin samen met overige fractieleden de keuzes besproken worden over de bevragingen van college en collega raadsleden en de uiteindelijk keuze om voor of tegen het voorstel te stemmen. Daarnaast vindt met enige regelmaat overleg plaats met andere fracties. Zoals de fractievoorzitter een meer dan fulltime baan heeft en daarnaast zitting heeft in vertrouwenscommissie en presidium, heeft dat tot gevolg dat in de maand juni, vrijwel geen avond voorbij gaat, zonder politieke activiteiten. Dat houdt in dat in het weekend opgaat aan het lezen van de stukken.

Raadslid zijn leuk?

Wat is er dan zo leuk aan politiek bedrijven, zult u zich als lezer afvragen? Voor mij als raadslid is dit de manier om de stem van een deel van de inwoners zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en afwegingen te maken in de voorstellen die gedaan worden door het college. Twee aspecten die wij van wezenlijk belang vinden zijn de financiële consequenties en de risico’s. Zeker op het laatste aspect worden door ons regelmatig vragen gesteld aan het college, dit omdat naar onze mening hier te lichtzinnig over gedacht en/of rekening mee gehouden wordt. Als voorbeeld, de consequenties van de mogelijke knip in de Prinses Julianastraat, er zijn twee grote organisaties die reeds de juristen aan het werk gezet hebben om mogelijke plan/vervolg schade te claimen. Ook bij Kindplein Oost zal een bewoner het niet nalaten om de juridische weg te bewandelen. Hiermee kom je als gemeente Ommen niet geloofwaardig over als je deze zaken niet benoemt in een voorstel, terwijl de betrokken partijen dit vooraf kenbaar gemaakt hebben. Wij zullen als VVD dit kritisch blijven volgen.

Felicitaties

Helaas waren we niet bij de laatste raadsvergadering en willen via deze weg Burgemeester Hans Vroomen van harte feliciteren met zijn herbenoeming.

Iedereen die nog vakantie tegoed heeft, wensen we een goed en gezond reces toe.

Namens fractie VVD
Richard Smits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.