Politiek Verwoord: D66

0260332_DSC4883kl.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Henri Mors van D66 aan het woord.

Diversiteit en inclusie

Iedereen moet zich thuis voelen in Ommen. We willen een inclusieve gemeente zijn waarin iedereen meedoet, meepraat en meebeslist. D66 is ervan overtuigd dat meer diversiteit de kwaliteit van besluitvorming verbetert. Diversiteit en inclusie zijn dus belangrijke thema’s voor D66. Maar hoe gaat het in Ommen? Wij denken dat het beter kan. Beter door eerst te luisteren en dan pas te doen of een mening te vormen. We kennen voorbeelden te over van collegevoorstellen waarbij wij als gemeenteraadsleden ja of nee mogen stemmen. Oftewel stemmen wij in met een slecht voorstel of een heel slecht voorstel? De meerderheid van de gemeenteraad kiest dan voor het slechte voorstel. Maar democratie is meer dan de helft plus 1. Achteraf wordt de gemeenteraad vaak verweten dat zij dat hebben besloten. Een heel goed voorbeeld is zoals het nu gaat met de besluitvorming rond de Juliana-/Schuringstraat.
Dat de bewegwijzering rondom de verkeerscirculatie in Ommen een ramp is, is iedereen bekend. Frustrerend is het dus dat een medewerker van de gemeente Ommen mij onlangs vertelde dat hij van mij een voorstel verwachtte hoe dat te verbeteren. Sorry, ik heb hem jarenlang verteld wat er verbeterd kan worden aan de bewegwijzering in Ommen en het is niet aan een raadslid om plannen in te dienen. Wij moeten kaders stellen en er op toe zien dat de gemeente haar taken goed uitvoert, dat is onze controlerende taak! Wij zijn er als volksvertegenwoordigers voor onze inwoners, maar moeten kijken naar het algemeen belang.

Diversiteit en inclusie

Iedereen moet zich thuis voelen in Ommen. Ook de bewoners van de flexwoningen die bij de Vlierlanden zullen worden geplaatst. Wij begrijpen de frustratie en de vele vraagtekens vooral naar het ‘soort’ mensen die er komen te wonen. Wij willen oproepen om vooral een open visie te houden en elk mens als mens te zien. Een ieder heeft recht op woon- en leefruimte en ook wij zijn van mening dat we elkaar allemaal met respect moeten kunnen blijven behandelen. We weten hoe vervelend het kan zijn als je last hebt van asocialiteit en overlast van buren en vooral dat je je daarbij machteloos voelt om ook maar iets tegen te kunnen doen. Andersom is het ook erg vervelend als je buren je met de nek aankijken. Verplaats je eens in die ander!

Diversiteit en inclusie

Inclusie houdt ook in dat iedereen zich thuis moet voelen in Ommen. Ook de bewoners met een handicap. Als gemeente, ambtenaar of bestuurder, vragen wij om zich te verplaatsen in die ander. Een bordje of een likje verf kan het leven voor die ander zoveel makkelijker maken.

Contact

Wij komen graag met u in contact. Daarvoor houden wij op de maandagavond, voor een commissievergadering, ons inloopuurtje in de Carrousel vanaf 19.30 uur. Zie hiervoor onze website https://ommen.d66.nl/. In verband met het zomerreces zal de eerste inloop pas 11 september zijn. Kunt u niet wachten om met ons te spreken, bel of mail ons.

Met vriendelijke groet,
Henri Mors
fractievoorzitter D66 Ommen

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.