‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

BEERZE – Vrijdagavond 4 augustus verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen kunnen belangstellenden een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied maken. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2 uur.

Het natuurgebied Beerze, in de gemeente Ommen, is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, natte- en droge heide en zogenaamde ‘nieuwe natuur’, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids lopen de wandelaars door en langs een aantal van deze landschapstypen en kan men genieten van de schitterende planten- en dierenwereld. De gids kan hier alles over vertellen en er is ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

Aanmelden kan via de website, er is plaats voor maximaal 20 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel ( gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.