Ommen kleurt legergroen op 18, 19 en 20 augustus

0261304_18-19-20-augustus.JPG
.

OMMEN – In het weekend van 18,19 en 20 augustus is er in het kader van 775 jaar stadsrechten veel te zien en te beleven in Ommen.

Op vrijdag 18 augustus wordt aan de oever van de Vecht, nabij de Zeeserweg, een kampement opgebouwd met verschillende tenten uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er Britse, Canadese Amerikaanse en Duitse voertuigen te zien. In een ander kampement zijn voertuigen uit de tijd van de Koude oorlog te zien.”

Mockbattle

Op 19 en 20 augustus zijn er verschillende militaire re-enactmentgroepen aanwezig die zorgen voor heel wat leven in de brouwerij. Er wordt een mockbattle voorbereid, een soort schijngevecht, die tijdens het weekend op verschillende momenten wordt uitgevoerd. Ook zijn er verschillende rondritten: zaterdag vanuit Ommen door Arriën en Stegeren en zondag zullen de oude legervoertuigen in optocht door Junne trekken. In Ommen kan het publiek ondertussen met bootjes de Vecht oversteken richting het kampement. Kortom: er is veel te zien en te beleven rond de Vecht en Ommen kleurt dat weekend legergroen.

De organisatie gebruikt de komende weken om de laatste puntjes op de i te zetten. Op de website is altijd het meest actuele programma en alle informatie over toegankelijkheid, opgeven en eventuele kosten te vinden.

ommen775jaar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.