Mud Mania: letterlijk en figuurlijk spetterend

LEMELERVELD – Op zaterdag 29 juli vindt een nieuwe editie van Autoblubbering Mud Mania plaats in Lemelerveld. Het is de bedoeling dat de deelnemende coureurs zo ver en/of zo snel mogelijk door een modderbaan rijden. Telkens wordt de modderlaag weer wat dieper gemaakt. Een waar modderballet dus.

De organisatie is in handen van Stichting Mud Mania. Die stichting komt voort uit een hechte vriendengroep uit Raalte en omstreken. De samenstelling van het bestuur kan in de loop der tijd veranderen, maar het uitgangspunt is dat de betrokkenheid van de vriendengroep onveranderd blijft. Het huidige bestuur bestaat uit Wouter, Hans, Helga, Chris en Jiska, ieder met eigen specifieke taken en verantwoordelijkheden. Daarnaast krijgen ze natuurlijk hulp van vele vrijwilligers.

Gezinsuitje

Het draait allemaal om de vaardigheid, stuurbeheersing en voertuigbeheersing van de deelnemers in de modderige omstandigheden. Met verschillende klassen, waaronder de instapklasse, standaardklasse, superstandaardklasse, specialklasse, 4×4-klasse en grande 4×4-klasse, biedt Mud Mania Lemelerveld een plek voor coureurs van diverse niveaus en voertuigtypen. Zware machines worden gebruikt om de baan zwaarder te maken en extra water wordt toegevoegd om de moeilijkheidsgraad te verhogen. Mud Mania is een uitje voor het hele gezin. Zo is er een kleine, maar groeiende markt; is een deel van het terrein ingericht voor kinderen met een springkussen, een knutseltafel en zelfs een kinderblubberbaan, waar ze met een skelter doorheen kunnen scheuren. Ook is er een loterij. De prijzenpot bestaat onder andere uit een Playmobielset, een notitieboek met powerbank, een bluetooth-speaker en een cadeaubon van Korbeld Bloemen. Het terrein is te vinden aan de Hoenderweg 12 in Lemelerveld. De entree bedraagt 7,50 euro (kinderen van 4 tot 12 jaar 2,50 euro). Het programma duurt van 10.00 tot 22.00 uur.

Autoblubbering

“Binnen de autoblubbering-wereld kennen we veel vaste coureurs en steeds meer nieuwe deelnemers”, zo laat de organisatie weten. “Coureurs die deelnemen aan een autoblubbering zeggen vaak: ‘Als je eenmaal besmet bent blijf je er een deel van’. De deelnemers vormen een hechte groep, waarbij velen al jarenlang meedoen aan de wedstrijden. Dit creëert een sterke verbondenheid en maakt Mud Mania Lemelerveld meer dan alleen een evenement, maar een gemeenschap van autoblubbering-enthousiastelingen. Zelfs de voorzitter van het bestuur, Wouter, rijdt al een aantal jaar mee, waarbij het niet draait om de prijzen, maar om de roem en de bijzondere ervaring.”

 

Archieffoto: Arnold Roolvink

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.