Kofferbakverkoop in Ommen trekt veel publiek

0261300_kofferbakverkoop_-_1.jpg
.

OMMEN – Even snel met de auto over de Vechtkade schieten, was er zaterdag niet bij. Aan weerszijden van de straat, helemaal tot aan het eind van de Hessel Mulertbrug, stond een lang lint met fietskarren, bestelbusjes, auto’s met aanhanger en kraampjes met koopwaar.

Meer dan 150 gelegenheidskooplieden boden voor een zacht prijsje hun waar aan. De kofferbakverkoop trok veel publiek dat nieuwsgierig tussen de aangeboden handel kwam neuzen of er iets van hun gading bij lag, of men kwam simpelweg een kijkje nemen. Menig attribuut, van lampen tot schilderijen en van gereedschap tot glaswerk veranderde voor een paar pegels van eigenaar.

Voor een prikkie

De meest vreemde artikelen doken op. Je vraagt je af: waarom biedt iemand zijn werphengels te koop aan. Een waardevol bezit en een onmisbaar attribuut voor wie wil gaan vissen, een rustgevende vrijetijdsbesteding. “Ik moet nog zeven jaar tot aan mijn pensioen”, biecht een koopman op. “Tijd om te vissen heb ik niet. Dat spul mag voor een vriendenprijs weg.” Plaatsgenoot Cor Coenen stond er met miniatuurautootjes, ooit een hobby, maar iets uit de hand gelopen. Voor een prikkie veranderde het in originele verpakking van eigenaar. Niek Kleinheerenbrink bood audioapparatuur en elpees aan. De belangstelling was groot. “Soms koop ik een partij, maar vind lang niet alles interessant. Dat is wat je ziet en hier tussen ligt”, vertelt hij met een glimlach, terwijl potentiële klanten speuren tussen het vinyl. En zo vond elke bezoeker eigenlijk wel iets van zijn gading, want zo gaat dat op elke rommelmarkt: de één vindt het een waardeloos prulletje, de ander een waardevol meevallertje!

Tekst/Foto: Willem Lampe

 

Meer foto's

Niek Kleinheerenbrink is een muziekliefhebber, maar vindt niet alles even mooi. Wat niet in de smaak valt, mag voor een prikkie weg.
Het was zaterdag struinen tussen de koopwaar langs de Vechtkade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.