KNVB heeft de indeling voor het seizoen 2023-2024 rond

0260655_FC_Ommen_-_ASC_62_3.jpg
FC Ommen en ASC '62 uit Dalfsen komen elkaar ook in het komende voetbalseizoen weer tegen.

OMMEN – De KNVB heeft de clubs voor het voetbalseizoen 2023-2024 ingedeeld. FC Ommen verhuist van Oost naar Noord en is ingedeeld in klasse 3C.

Voor de Vechtdalclub liggen twee streekderby’s in het verschiet, tegen DVC Dedemsvaart en ASC ’62 uit Dalfsen. Verder stuiten de Ommenaren op de Zwolse clubs Be Quick ’28 en Dieze West. Het deelnemersveld bestaat uit DESZ (Zwartsluis), DKB (De Krim), Elim, FC Klazienaveen, FC Meppel, SVM (Marknesse), Rouveen, Vitesse ’63 (Koekange) en De Weide (Hoogeveen).

Mariënberg

Mariënberg is ingedeeld in 4C Oost. De Beerzervelders ontmoeten met Avereest, Bergentheim, Bruchterveld, Daarle, Hardenberg ’85, Lutten, Voorwaarts V (Westerhaar) en Kloosterhaar allemaal clubs uit de directe nabijheid, bijna op fietsafstand. Iets verder uit de buurt wachten confrontaties met DES (Nijverdal), Heracles (Almelo), RKSV Bornerbroek en SV Rijssen.

S.C. Lemele

Sportclub Lemele komt in klasse 5C Oost een aantal oude bekenden tegen, zoals MVV ’69 (Marle), Mariënheem en SVV ’56 (Sibculo). Sportlust Vroomshoop ligt ook redelijk op schootsafstand. De kilometers worden gemaakt tegen HTC (Zwolle), Kampen, Koninklijke UD (Deventer), Noord-Veluwe Boys (Hattemerbroek), VSW (Windesheim), Wijthmen en Zalk.

Vilsteren

Vilsteren heeft van de KNVB een plek gekregen in klasse 5F van het zondagvoetbal afdeling Oost. De club van trainer Dik Runherd stuit op Hoonhorst, Raalte, SV Zwolle, Wesepe en de Deventer clubs DAVO en Go Ahead Deventer. Verder steken de geelhemden regelmatig de IJssel over om de strijd aan te gaan met TKA (Apeldoorn), Terwolde, Wissel, Emst en Vaassen. ‘Vreemde eend in de bijt’ en totaal uit koers is Batavia ’90 uit Lelystad.

 

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.