Janny de Groot exposeert als eerste bij de Natuurboerderij

0261593_Janny_de_Groot.jpg
.

DALFSEN – Al jaren doet de Natuurboerderij Lindehoeve mee met het Kunstweekend, toch was hier geen vaste expositieruimte ingericht. Daar komt nu verandering in. Janny de Groot uit Dalfsen heeft als eerste kunstenaar een expositie ingericht voor langere tijd in het hoofdgebouw. Tijdens openingstijden is Iedereen welkom een kijkje te komen nemen.

Vanuit Natuurboerderij Lindehoeve worden nieuwe sociale verbindingen van harte omarmd. Bestuurslid Roeland Farjon: “Een van de pijlers van Natuurboerderij Lindehoeve en de Stichting Poort van Noord is ‘sociale verbindingen’, waarbij kunst een belangrijke factor kan zijn om meer mensen naar de boerderij te laten komen. We vinden het dan ook erg leuk dat deze samenwerking met Janny tot stand is gekomen.” Tijdens het ophangen zijn cliënten van Philadelphia ingeschakeld om bordjes te maken met ‘Expositie’ en om bloemstukken te maken, die kunnen worden opgehangen en neergezet.

Surrealisme

Direct bij de entree hangen in het halletje drie schilderijen, allemaal even verschillend. Janny: “Ik ben gek op surrealisme en laat de schilderijen als het ware geboren worden. Als ik ergens iets in zie, dan benadruk ik het en dan ontstaat er de ene keer iets wat figuratief is en de andere keer iets abstracts. Ik vind het ook prima wanneer mensen een kunstwerk ondersteboven hangen. Het is wat zij er in zien. Ik hou van imperfectie, dan blijft er altijd wat te raden.” In de expositieruimte hangt bijvoorbeeld een gezicht dat op Kampen lijkt. “Ik gebruik geen voorbeelden. Zoiets heb ik op mijn netvlies staan, ik kom uit die buurt en dit ontstaat terwijl ik bezig ben. Bij dit schilderij is er geen kwast aan te pas gekomen, hier heb ik alleen een paletmes gebruikt.” De kunstenares wil ook niet in een hoekje worden gestopt: “Mijn stijl is dromerig, ik durf veel kleur te gebruiken en ik probeer van alles uit. Ieder mens is uniek en interpreteert kunst anders. Het gaat er niet om wat ik zie, maar wat jij erin ziet. Dat is per persoon verschillend en dat vind ik ook zo leuk.” De expositie van Janny is tot de herfst te zien, daarna is er plek voor een andere kunstenaar.
De openingstijden van Natuurboerderij Lindehoeve: maandag t/m vrijdag van 10.00 t/m 16.00 uur en zaterdag en zondag van 13.30 t/m 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.