Ingezonden: Gemeente geeft geen juist beeld Dalfserveld-West!

DALFSEN – Een inwoner van de gemeente Dalfsen is in de pen geklommen om zijn onvrede te uiten over de gang van zaken omtrent de plaatsing van windmolens in het gebied Dalfserveld-West.

“Vele bijeenkomsten in het Roode Hert omtrent plaatsing windmolens in het gebied Dalfserveld-West snijden geen hout. Ook de notulen stroken niet met de waarheid. Zij zetten hun eigen gelijk en eigen geluid op papier. De bewoners herkennen zich niet in deze opgemaakte notulen. Als je met de bewoners spreekt, die elke bijeenkomst aanwezig zijn, vragen zij zich elke keer weer af: “Wat doe ik hier?” Buikpijn en slapeloze nachten zeggen de bewoners na zo’n bijeenkomst. Weer een avond zonder inhoud. Zonde van de tijd. En als een bewoner af en toe komt en een kritische vraag stelt, schiet de forumleidster uit haar slof. De bewoners worden als kleuters behandeld over onderwerpen waarop het antwoord al van tevoren bekend is. Zoals rondjes laten tekenen m.b.t. afstand windmolens tot bewoning, interviews laten houden bij bewoners van bestaande molens, luisteren naar een koelkast geluid of wat doet straling. En bv. een tekening van windmolens op 300 meter van de bewoning in de notulen plaatsen, terwijl een dergelijke afstand voor de bewoners onacceptabel is. Hier wordt niet naar geluisterd en deze woorden van de bewoners vind je niet terug in de notulen. De gemeenteambtenaar zet toch zijn eigen afstand (300 meter) met tekening op papier!

Zoethoudertjes

De vele bijeenkomsten zijn zoethoudertjes en voldoen aan verplicht bewonersoverleg, terwijl het eindstation bekend is. Klaagzang m.b.t. aantasting van het mooie weidse landschap, wachten op meer gezondheidsrapportage van de UV en waardevermindering van de woningen worden niet meegenomen. De trein gaat verder. De bewoners hebben geen meerwaarde en NIETS in kunnen brengen. Bewoners willen de windmolens niet. Dalfserveld-West is namelijk een postzegel met verspreide woningen. Investeerders gaan nog alleen voor de grootste windmolens qua rendement. Windmolens 3x de hoogte van de Peperbus (220 meter) kunnen volgens het professioneel bureau Pondera met 47 decibel jaargemiddelde op 400 meter van de woning komen. Wetende dat de Raad van State dit jaar met de juiste norm komt, mag de gemeente nu nog zelf de afstand bepalen. Tijdens de voor- en najaarsstormen zal er slecht geslapen worden en staat de gezondheid op het spel. Antwoord van de gemeenteambtenaar hierop: “Ja, dat is natuurlijk wel heel persoonlijk als iemand last heeft.”
De norm van de RES is al gehaald en werd breed uitgemeten in een onderzoek bij de NOS. In 2031 worden tevens grote windmolenparken op zee actief en overstijgen we de hoeveelheid opgewekte energie, die het RES voor ogen had. Helaas is het landschap dan al vervuild met windmolens als de plannen van de gemeente doorgaan. Later kunnen we dan wel zeggen…het had allemaal niet door hoeven gaan!”

Naam bekend bij de redactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.