Frank Schuttert met meeste ogen in de rug derde op thuiswedstrijd

Thuisruiter Frank Schuttert werd met de tienjarige Nikias van de Bisschop (Echo van ’t Spieveld) derde in de eerste 1.50m rubriek.

OMMEN – Twee ruiters moest hij donderdagavond voor laten gaan. Een rappe Ier en een handige Duitse, maar Frank Schuttert is content met zijn derde plaats in het internationaal 1.50m springen op dag 2 van CSI Ommen, zijn thuiswedstrijd. De 10-jarige Nikias van de Bisschop (Echo van ’t Spieveld) liet al goede dingen zien op het NK (8e in de eindstand) en sprong nulrondes in teamwedstrijden van de Global Champions Tour. “Maar daar zaten geen barrages bij, daar heeft hij niet alle ervaring in. Dus ja, mijn ronde kon vandaag sneller, maar ik heb bewust niet alle risico genomen.”

De snelste rit kwam van de Ier Alexander Butler (36 jaar en 216e op de wereldranking) met Carreras 12 (Cachas), die hij afgelopen maand overnam van de Duitse springruiter Felix Hassmann. Carreras 12 kende de piste van CSI Ommen al, want vorig jaar sprong de schimmel ook mee, al zat er toen niet meer in dan een 25e en 43e plek. Knap tweede in de Roelofsen Horse Trucks Prijs werd de Duitse Sophie Hinners met de competitieve merrie Therma Hastak (Heartbeat).

Slechts één GP kwalificatie
Hoewel de eerste 1.50m rubriek van een concours meestal ook de eerste kwalificatie is voor de Grote Prijs, is dat op CSI Ommen niet het geval. Deel uitmakend van de prestigieuze BEMER Riders Tour geldt er nu maar één kwalificatie: die op vrijdagavond om 18.00 uur op 1.55m niveau. “En dan moet je bij de beste vijftig zitten om de Grote Prijs te mogen rijden. Ik had liever gehad dat die proef van vanavond ook een kwalificatie was, dan zat ik er al bij”, lacht Frank Schuttert. “Hopelijk geen tegenslag morgen, want dan sta je maar zo langs de kant op zondagmiddag.”

Focussen op rijden
Voor de Zware Tour rekent Frank Schuttert op de 11-jarige Hawaii-S (Inschallah de Muze), gefokt door de familie van Straaten in het nabijgelegen Den Ham. “Ik rijd haar sinds januari en ze heeft nu een paar keer 1.55m gesprongen. Ik denk dat ze er klaar voor is!” De laatste keer dat Frank de Grote Prijs op de eigen stal won dateert van 2016 met Winchester HS. Daarna was hij een keer zevende, vijfde en vierde. “Ik probeer me hier ook wel te focussen op het rijden. Mijn broer Hendrik-Jan en m’n moeder zijn het meest druk met de organisatie, dat is haast onmogelijk om te combineren met zelf meerijden. Goed rijden voor thuispubliek, dat is mijn doel deze week.”

Frank Schuttert verklapt dat er heel mooie dagen aankomen. “Woensdag was het hier een uitdaging met de wind en hebben we met z’n allen alle zeilen bijgezet. ’s Avonds was het al schitterend weer en kwam er veel publiek op de aangespannen avond af. We gaan vanaf nu heel mooie sport en veel show zien.”

Highlights
Als de 1.55m Grote Prijs kwalificatie is verreden, volgt op vrijdagavond het Puissance springen over de hoge muur. Altijd goed voor spektakel en spanning. Een bijzondere rubriek op zaterdagavond is het 1.45m Speed & Music springen. Wie enthousiast is geworden kan daarna een veulen of springpaard kopen in de jaarlijkse veiling. Het volledige programma is te vinden op www.csiommen.nl. De toegang is elke dag gratis.

Winnaars op donderdag
De overige winnaars op donderdag waren overigens Daan van Geel met Idoloma en Joost Martens met Cosimo (beiden in de 1.40m NIJWA Groep Prijs), Steven Veldhuis met Laconique DN (1.35m Recycling Kampen Prijs) en de Amerikaanse Zazou Hoffmann met Moka delle Schiave (1.30m Kuipers Logistics Prijs).

 

Foto: FotoTrailer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.