Flinke donaties bij afscheid koeien van Dankelman

0260284_donatie_VBHO_en_schoolreis_kinderen_Imminkhoeve_2.jpg
Overhandiging cheques aan Henry Krijt en Roos ter Beek. Naast hen staan vrijwilligers en een aantal kinderen die in het Nederlands zeggen: “Dank je wel."

ARRIËN – Albert en Anje Dankelman stoppen na 70 jaar met het melkveebedrijf. Op de dag die Alberts’ ouders 70e trouwdag zou zijn geweest, vierden ze het afscheid van hun melkkoeien. Een spetterend feest, maar geen cadeaus voor het echtpaar. Enkel donaties voor twee goede doelen, dat is wat ze vroegen.

Zaterdag 20 mei was het ook precies 70 jaar geleden dat de ouders van Albert het bedrijf aan de Achteresweg startten. Albert: “De veestapel werd steeds groter en nu zijn ze bijna allemaal verkocht. De meeste koeien zijn naar andere veehouders gegaan en wij hopen dat zij er veel plezier aan beleven. De koeien waren onze lust en ons leven in die 70 jaar, en door goede fokkerij hadden wij denk ik, een bovengemiddelde veestapel. Daar gaan anderen nu plezier aan beleven.”

Twee goede doelen

Binnen het gezin was geen opvolging, dus werd er gezocht naar een oplossing. Anje: “Die vonden wij uiteindelijk in de opkoopregeling van de provincie. De melkveehouderij wordt gestaakt en wij gaan verder als akkerbouwer, al is dat wel even wennen!”

Met familie, vrienden, buren en vele relaties werd op 20 mei het afscheid gevierd. De vraag was geen cadeaus mee te nemen, maar een donatie voor de twee goede doelen, die het echtpaar na aan het hart liggen, in de melkbus te stoppen. De gevers waren warmhartig en genereus. Voor de Oekraïense kinderen in de Imminkhoeve wordt nu een schoolreis naar Avonturenpark Hellendoorn georganiseerd. En of dit nog niet alles is kan de Voedselbank Hardenberg Ommen van de donatie een flinke lading verse producten aanschaffen.

Vorige week maandag was de overdracht. Vrijwilligerscoördinator van de Oekraïense vluchtelingen, Henry Krijt en bestuurslid van de Voedselbank Hardenberg Ommen, Roos ter Beek namen de cheques dankbaar in ontvangst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.