Echtpaar Nagel -Ten Kate viert diamanten huwelijk

0261236_Bruidspaar.JPG
Mans Nagel en Dinie Ten Kate vierden afgelopen week hun zestig jarig huwelijks feest.

DALFSEN – Zij ontmoetten elkaar bij een jaarfeest van de ondernemersvereniging in Dalfsen. De vonk sloeg over en afgelopen week was het zestig jaar geleden dat zij elkaar het jawoord gaven: Mans Nagel en Minie Ten Kate.

Mans geboren aan de Slagweg in Oudleusen komt uit een gezin van zes kinderen. Na de lagere school ging hij eerst kort naar de ambachtsschool en werkte vervolgens ruim zes jaar bij cichoreifabriek Egberts, daarna kort bij bouwbedrijf van Pijkeren en vervolgens ruim 33 jaar bij drukkerij Eshuis. Een aantal jaren was hij de vaste kaartverkoper bij voetbalvereniging ASC’62. Mans mocht ook graag klaverjassen, vele jaren bezocht hij de ouderensoos in de Trefkoele in Dalfsen. Minie werd geboren in Witharen, gemeente Ommen. Zij komt uit een gezin van negen kinderen. “Na de lagere school moest ik feitelijk meteen aan het werk, in de huishouding bij diverse gezinnen. Dat beviel zo goed dat ik bij één gezin, gedurende een aantal dagen, vijftien jaar ben gebleven.” Minie mocht altijd graag wandelen. Zij deed dit eerst bij een wandelclub in Balkbrug en daarna in Dalfsen. Ook mocht het diamanten echtpaar graag zwemmen. Georganiseerd door Saam Welzijn Dalfsen reed het echtpaar eenmaal in de week hiervoor naar het zwembad in Ommen. De gezondheid van beide is nog redelijk te noemen. Zij lopen graag dagelijks een rondje. Hij met een stok en zij met de ondersteuning van een rollator. Sinds 2010 wonen zij tot volle tevredenheid in hun appartement aan de Westerstraat. Het gezin heeft twee zoons en vier kleinkinderen. Het feest werd in kleine kring thuis gevierd. Wethouder Jan Uitslag kwam met een grote bos bloemen namens de gemeente Dalfsen het echtpaar thuis feliciteren met deze mijlpaal.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.