Echtpaar Bergman-Hoekstra zestig jaar getrouwd

0260956_Echtpaar.JPG
.

DALFSEN – Afgelopen week vierden Roelof Bergman en Marietje Hoekstra hun zestigjarig huwelijks feest. Dit gebeurde bij restaurant ’Onder Ons’ in Dalfsen samen met familie, het was georganiseerd door de kinderen. Tijdens dit gezellig samenzijn werd het diamanten echtpaar verrast door muziekvereniging Excelsior met een serenade.

Roelof is een rasechte Dalfsenaar. Na de lagere school werkte hij eerst circa zeven jaar als postbode in Dalfsen en ging vervolgens aan de slag bij zijn ouders. Vele jaren had hij twee melkwijken en een melkzaak. Nadat hij deze verkocht, runde hij als derde generatie ruim veertig jaar lang samen met zijn echtgenote de cafetaria in de Prinsenstraat. “Dat was altijd hard werken”, zeggen beide en daardoor was het wel moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. De jaarlijkse reisjes naar o.a. Bonaire waar hun zoon woont en de reisjes naar de Canarische eilanden en Australië maakten veel goed. Wel maakte Roelof, in zijn jongere jaren tijd vrij voor zijn hobby wielrennen. In de klasse nieuwelingen reed hij diverse koersen.

Kroketten van Bergman

De wieg van Marietje stond in Schellinkhout (Noord-Holland). Zij verhuisde met haar ouders op 14 jarige leeftijd naar Hattemerbroek. Zij werkte kort bij een gezin in Zwolle en na hun huwelijk werkte zij altijd mee in de zaak. Ze was gespecialiseerd in de bekende ‘kroketten van Bergman’. In haar spaarzame vrije tijd mocht zij graag zwemmen. Zij was lid van de vereniging ‘Vrouwen van Nu’ en vele jaren bestuurslid en collectant van 4 in 1. Het echtpaar leerde elkaar kennen in het uitgaansleven in Zwolle en woonde vele jaren bij/achter de zaak, vervolgens circa tien jaar in de Bruinleeuwstraat en sinds 2014 tot grote tevredenheid in hun mooie appartement aan de Molenstraat. Ze genieten van het uitzicht op kasteel Rechteren en niet onbelangrijk, ze hebben zicht op de klok van de Grote Kerk. Het echtpaar heeft drie kinderen, twee zoons en één dochter, acht kleinkinderen en één achterkleinkind, waar zij erg dankbaar voor zijn. Wethouder Betsy Ramerman van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar thuis namens de gemeente Dalfsen feliciteren. De bloemen van de gemeente waren al eerder bezorgd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.