Duurzaam Leefbaar Lemelerveld viert tienjarig bestaan met nieuw logo en beloont ideeën

0260673_uitreiking_van_de_projectbijdragen.jpg
Vier plaatselijke organisaties zagen afgelopen zaterdag hun ingediende projectidee beloond met een cheque tijdens de viering van het tienjarig bestaan van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld.

LEMELERVELD – Duurzaam Leefbaar Lemelerveld heeft de afgelopen jaren het nodige bijgedragen aan de verduurzaming van het dorp. En ook voor de toekomst heeft de bewonersorganisatie heel wat plannen. Die worden geïnitieerd en uitgewerkt in samenwerking met inwoners, zo bleek ook afgelopen zaterdag weer.

Op het Kroonplein werd zaterdagmiddag het tienjarig bestaan van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld (DLL) gevierd. Onder meer met de onthulling van het nieuwe logo, maar ook door het stimuleren van bewonersinitiatieven. Want aan het eind van de middag reikte voorzitter Paul Stijns vier cheques uit aan vertegenwoordigers van lokale initiatieven. Er was een cheque voor de levende kerststal waarmee woonzorgcentrum Brugstede dit jaar de traditie van de eigen kerstmarkt verder wil uitbreiden, maar ook voor het deelkastenproject van inwoonster Anja van Driessen. Zij wil hiervoor een bolderkar aanschaffen, alsmede herkenbare kleding voor de vrijwilligers die de deelkasten bevoorraden met artikelen die door plaatselijke ondernemers worden geschonken. De derde bon was voor kulturhus De Mozaïek, die hiermee het plan voor een aangepast eigen onderkomen voor de G-disco wil verwezenlijken. De laatste cheque ging naar Scouting Lemelerveld die met het geldbedrag het eigen clubhuis wil verduurzamen. Er waren nog enkele andere projectideeën ingediend, die in een later stadium ook een vorm van ondersteuning krijgen van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld.

Terugblik

Eerder die middag opende Stijns de jubileumviering met een terugblik op de afgelopen tien jaar. De organisatie heeft meerdere projecten opgestart met een enthousiaste groep leden en vele vrijwilligers. Twee projecten zijn inmiddels een succes en dit najaar komen er twee bij. DLL was bij de start in 2013 betrokken bij de subsidieaanvraag voor de grootschalige aanpassing van het zwembad. Een overzicht van de initiatieven was te zien op een diapresentatie bij Natuurlijk Heidepark, evenals een aantal fotocollages van fotograaf Hans Heerink. Een recent fenomeen is de kledingbieb, die onlangs werd opgestart bij ‘Onze Tante Leen’, waar ter plaatse tekst en uitleg werd gegeven. In korte tijd is dit en succes gebleken, met bezoekers uit het dorp, maar ook uit omliggende plaatsen. Ook werd hier informatie gegeven over het nieuwe project van DLL, dat als voorlopige naam ‘Meubelkans’ heeft meegekregen.

Logo

Op het Kroonplein presenteerden enkele initiatieven zich in een informatiekraam. Hier onthulde Stijns samen met wethouder Betsy Ramerman het nieuwe logo van de organisatie. Het lokaal ontworpen logo, van de hand van Marije’s Creaties symboliseert allereerst de bekende ‘sukerbiet’, het symbool voor Lemelerveld, terwijl de blauwe en groene bladeren de leefbaarheid van het dorp omarmen. Tevens legt het logo via stromende vormen een link met de dorpsoverstijgende organisatie Dorpen van Morgen, waarin alle duurzaamheidsorganisaties van de gemeente Dalfsen verbonden zijn. Verder was er een wandel- en fietsroute langs projecten die vanuit DLL zijn geïnitieerd. Zo kwamen de deelnemers onderweg langs diverse kraampjes waar lokale levensmiddelen of groen te koop zijn en langs enkele deelkastjes.

 

Tekst: Hans Keesmaat
Foto: Hans Heerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.