Doe-markt rondom het Historisch Museum Ommen

OMMEN – In het kader van de Ommer Molendag op 5 augustus houdt het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) een gezellige ‘doe-markt’ rondom het Historisch Museum Ommen.

Er is van alles te doen, waarbij vooral aan de jeugd is gedacht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meeschilderen aan een levensgroot schilderij, onder leiding van een echte kunstschilder. Maar volwassenen mogen uiteraard ook meewerken aan dit belangrijke kunstwerk. Het resultaat zal blijvend getoond worden bij het museum. Er kan een ritje gemaakt worden met een paard en wagen, er is te zien hoe men de was deed voordat de wasmachine was uitgevonden, en kinderen kunnen zich laten schminken. Verder worden er diverse oude ambachten gedemonstreerd: hoe wordt een midwinterhoorn gebouwd of moeten stoelen worden gemat? De vrijwilligers van de werkgroep genealogie zitten klaar om een stamboom te maken in de vorm van een waaier. Dit laatste lukt echter alleen wanneer de (groot)ouders van geïnteresseerden uit Ommen komen. Last but not least worden er de bekende knieperties gebakken, maar ook zijn er pannenkoeken, 3-in-de-pan en hamburgers te koop, evenals koffie, thee of ranja. De markt is open van 10.00 tot 16.00 uur. Er is ook een fietstocht, die langs alle Ommer molens gaat: dit biedt de gelegenheid om ze allemaal te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.