De organisatie van het Oranjefeest Nieuwleusen is er klaar voor

0261302_Foto_bestuur_Oranjevereniging_Nieuwleusen_-_fotograaf_Marcel_van_Saltbommel.jpg
Bestuur Oranjevereniging Nieuwleusen.

NIEUWLEUSEN – Het programma voor het Oranjefeest 2023 in Nieuwleusen is bekend en de organisatie maakt zich op voor een nieuwe editie van de jaarlijkse feestweek in het dorp. Deze wordt dit jaar gehouden van zondag 3 t/m zaterdag 9 september. Het Oranjefeest vindt plaats op het evenemententerrein in Nieuwleusen, ingang vanaf de parkeerplaats van USV. Door een iets andere indeling van het feestterrein is er voldoende ruimte ontstaan om enkele foodtrucks toe te voegen. Van hieruit voorzien lokale (horeca)ondernemers de bezoekers van snacks en ander lekkers.

De online voorverkoop voor het dorpsfeest begon enkele weken geleden. Voor alle programma-onderdelen zijn op dit moment nog kaarten beschikbaar, maar voor wie verzekerd wil zijn van een kaartje geldt: wees er snel bij. Kijk voor de online verkoop op: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Kaarten zijn alleen in de online voorverkoop verkrijgbaar.

Het programma

Het programma begint ook dit jaar met de kerkdienst in de feesttent, op zondagochtend 3 september, georganiseerd door de samenwerkende kerken. ’s Middags wordt het programma vervolgd met het Oranje Open Darttoernooi in de tent. Om in te schrijven en informatie over aanvangstijden is te vinden op de website: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl.

Traditiegetrouw wordt op de maandag de Oranjeloop georganiseerd door loopgroep AG’85. Op dinsdagavond is het tijd voor de jurering van alle versierde straten in het dorp. Wederom zijn er mooie geldprijzen te winnen en ziet de organisatie weer uit naar de mooie creaties en de enorme gezelligheid in alle deelnemende straten. Ze nodigt dan ook alle inwoners uit om een rondje langs de prachtige straten te doen. Dit kan uiteraard de hele week, maar het leukst is het om dit op de dinsdagavond te doen. Nieuw dit jaar op de dinsdag is een stormbaan van meer dan 100 meter lang. In verschillende leeftijdscategorieën kan jong en oud zich uitleven op deze sportieve uitdaging.

De woensdagmiddag is er een rommelmarkt en kan men gratis een ritje door het dorp maken met treintje Bello. Aan het eind van de middag start een fanatieke competitie Watervolleybal, waarbij de spelers met hun voeten in een grote bak water staan te spelen. Ook de oldtimershow en -rondrit staat weer op het programma, vanaf 18.00 uur zijn alle voertuigen te bewonderen op het terrein. Woensdagavond is er een cabaretvoorstelling van Twee recht, Twee averecht in Kulturhus De Spil en een feestelijke pubquiz in de tent. Inschrijven kan alleen van tevoren via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl, inschrijfgeld 5 euro per teamlid. Het inschrijfgeld komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel van dit jaar: het Grammofoonmuseum.

Op donderdag genieten de peuters en kleuters van de voorstelling Bob op reis van Soesjes met Slagroom, kan lokaal talent zich laten zien en horen in Nieuwleusen got Talent en nodigt de Oranjevereniging alle ondernemers uit het dorp uit voor de Ondernemersborrel. Dit jaar voor het eerst ook op de donderdagavond feest in de tent met live muziek van de band Mmoozz. De toegang is gratis!

Op vrijdag komen alle basisschoolleerlingen om zich uit te leven op de vele kinderspelen. Wegens succes van eerdere jaren kan eenieder aan het begin van de avond tijdens de Concours d’Elegance alvast alle rodeovoertuigen bewonderen die op zaterdag tijdens de autorodeo in actie komen. Op vrijdagavond staan The Euros en DJ Danny Blom op het programma. Op zaterdagavond is de drive in show van Radio NL verantwoordelijk voor het muzikale feest.

Polsbandje

Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘GEEN BANDJE, GEEN BIER’. Bij de ingang van de tent als ook bij de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar op vertoon van een geldig polsbandje.
Eerder berichtte de organisatie al dat het helaas dit jaar niet lukt om de grotere kermisattracties naar Nieuwleusen te halen tijdens de feestweek. Wel wordt er extra ingezet op vermaak en activiteiten voor de jongere kermisbezoekers. De Oranjevereniging hoopt voor volgend jaar weer een grotere kermis te kunnen huisvesten met meer vermaak, ook voor de oudere jongeren en volwassenen. Al met al belooft het Oranjefeest weer een week vol feestelijke activiteiten te worden.

 

Foto: Marcel van Saltbommel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.