Ommen op weg naar 775 jaar stadsrechten

0260590_viering_700_jaar_stadsrechten_-_1948.jpg
Viering 700 jaar stadsrechten - 1948.

OMMEN – Ook in augustus staan er diverse activiteiten van de Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen op de agenda, om te beginnen in het weekend van 18 tot en met 20 augustus. Net als vorig jaar zullen er vele veteranen in Ommen neerstrijken en zal er een kampement uit de Tweede Wereldoorlog opgebouwd worden aan de oever van de Vecht.

Steek per boot de Vecht over en neem een kijkje tussen de tenten en de vele oude voertuigen. Ook worden er verschillende historische rondritten door de omgeving georganiseerd. Op 25 augustus is het precies 775 jaar geleden dat Ommen haar stadsrechten ontving. Die dag zal beginnen met een reünie voor Oud(e) Ommenaren. Iedereen geboren voor 1954 en opgegroeid in Ommen is van harte welkom. Meer informatie vind je op de website, opgeven kan door een mail te sturen naar de organisatie via 775jaarommen@gmail.com

Symbolische overhandiging

Aan het eind van de middag zal bisschop Otto Ommen bezoeken. Hij zal aanmeren aan de Vechtkade om vervolgens met zijn gevolg naar de katholieke kerk te wandelen. Daar zullen tijdens een bijzondere bijeenkomst met muziek en theater de stadsrechten symbolisch nogmaals aan de Ommenaren overhandigd worden. Om dit bij te wonen is aanmelden noodzakelijk. De zitplaatsen in de kerk zijn namelijk beperkt, stuur een mail naar 775jaarommen@gmail.com voor een kosteloze aanmelding. De dag wordt aan het begin van de avond in stijl afgesloten met een eenvoudige maar voedzame middeleeuwse maaltijd op het plein nabij de katholieke kerk. Kosten voor de maaltijd bedragen 12 euro en 0,48 cent, drankjes niet inbegrepen. Ook hiervoor geldt: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Opgeven en betalen kan bij het Toeristisch Informatie Punt TIP in het Cultuur Historisch Centrum aan Den Oordt 7 in Ommen.

De organisatie gebruikt de komende weken om de laatste organisatorische puntjes op de i te zetten. Op de website is het meest actuele programma te vinden en daarnaast alle informatie over toegankelijkheid, opgeven en eventuele kosten.

www.ommen775jaar.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.