Ut Hei en Dennen: Bezigheden

0259067_Antoinette_Pieterman.jpg
.

De verhuizing komt steeds naderbij, dus zijn we bezig met de voorbereidingen en de prangende vraag WAT GAAT MEE en WAT BLIJFT HIER? De nieuwe bewoner heeft aangegeven, dat alles mag blijven staan wat niet meegenomen wordt naar Hardenberg. Daar zijn we blij mee. Zoals u weet heet ons huis in Ommen HEI EN DENNEN. Gerrit heeft bedacht dat het huis in Hardenberg HEI EN DENNEN 2 wordt. In kleinere sierlijke letters! Ik vind het een grappig plan. Een dennetje en wat heide er omheen in een wat minder grote ornamenten staat vast heel mooi en vooral vertrouwd. Tja, en dan het meubilair dat meegaat en zijn plaats krijgt tussen nieuw aangekochte meubels. Alles wat kleiner van vorm, want het plafond is daar op normale hoogte. Nu er wat kasten en kastjes gerestaureerd worden, is het hier veel ruimer geworden. Minder heftig en eigenlijk veel mooier. Daar gaan we rekening mee houden in Hei en Dennen 2. De muren worden daar ook in zacht geel gesausd en zo gaat dat ons toch herinneren aan vroegere tijden. Nee, geen kroonluchters meer, geen imposant antiek, maar alles wat moderner en passend in een eigentijdse woning. Er moet hier nog enorm veel uitgezocht worden. Er komen daar veel minder boeken in de nieuwe boekenkasten. Hier is een ruime bibliotheek, dat kun je in een modern huis niet verwachten. Onze vijf dochters kunnen nog lekker tussen deze achtergebleven boeken snuffelen. Ik heb ook zeker 40 fotoboeken, waar laat ik die nou? Even in grasduinen en mijn dochters mee laten nemen wat van hun gading is. Ondertussen brengt Gerrit steeds meer naar de stort of Kringloop. Deze week ook nog even naar mijn kleding kijken. Alles van: ‘misschien pas ik dit nog, of staat me dit nog’, verdwijnt ook naar de Kringloop. Tja, en dan houdt ook mijn column op! Gaat u mij missen? Ik vind het echt een eer om zo lang uw columniste te mogen zijn. Lampie blijft wel, dat is een oer-Ommer. Ik vind zijn verhalen verrukkelijk. Hij verstaat de kunst om humor en klein leed te combineren tot een steeds weer boeiende column. Vroeger stond er nog een column van een jongeman in deze krant. Ik mis hem.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.