Reünie voor Ommenaren en oud-Ommenaren op 25 augustus

0259575_775_jaar_Ommen.jpg
De viering van Ommen 775 jaar stadsrechten ging 13 mei van start met een ontbijt.

OMMEN – Ommenaren en oud-Ommenaren gaan elkaar ontmoeten op de reünie die op vrijdag 25 augustus door de stichting Ommen 775 jaar stadsrechten wordt gehouden. Deze reünie vindt plaats in het Hervormd Centrum op de officiële dag dat Ommen 775 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Iedereen die voor 1954 geboren is en opgegroeid is in Ommen, is van harte welkom. Het belooft een bijeenkomst te worden met ontmoeting, herinneringen ophalen, oude foto’s en films bekijken en verhalen vertellen over hoe het was. De zaal is open vanaf 10.15 uur. Omstreeks 16.30 uur wordt de samenkomst afgesloten. Het is kosteloos, echter deelname aan de lunch (en consumpties) kost 18 euro. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan via de website: ommen775jaar.nl of per mail: info@ommen775jaar.nl met vermelding van naam, adres en geboortejaar. Na aanmelding wordt aanvullende informatie gestuurd. De werkgroep belast met de organisatie, heeft per brief gevraagd om vrienden en bekenden die misschien ook op de reünie willen komen (en voldoen aan de eerder genoemde voorwaarden) op de hoogte te brengen. De werkgroep bestaat uit Wil (van der Linde) Galenkamp (tel. 06-15062900) en Marietje (Rhee) Luttekes, (tel. 0529-454220).

Meerdere activiteiten

Omdat het op deze dag exact 775 jaar geleden is dat bisschop Otto III Ommen stadsrechten verleende, komt hij naar Ommen. Hij zal per Vechtzomp afreizen en rond 15.30 uur middags aanmeren aan de Vechtkade ter hoogte podium van Festival op de Vecht. Middeleeuwse muzikanten begeleiden de bisschop en burgemeester Hans Vroomen zal hem ontvangen. Het gezelschap verplaatst zich naar de Sint Brigittakerk aan de Nering Bögelstraat. Hier vindt tijdens een feestelijk en muzikaal programma de overhandiging van de stadsrechten nogmaals plaats. Na afloop van de feestelijkheden zal er op het plein rond de Hervormde Kerk tussen 17.30 en 19.30 uur een middeleeuwse maaltijd geserveerd worden met stoofpotten, oerbrood en bier.
En dan om 19.30 uur start het Festival op de Vecht, een spetterend concert met drie spectaculaire muzikale live-bands vanaf een drijvend podium op de Vecht in Ommen. Met na afloop een swingende After Party met DJ Erik Volkers.

Tekst: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.