Recordaantal deelnemers aan Station tot Station Loop

0258749_Stationloop.JPG
.

DALFSEN – De jaarlijkse Station tot Station Loop van Ommen naar Dalfsen is nog steeds ongekend populair. Er stond afgelopen woensdag een recordaantal van 1459 deelnemers aan de start. Het was de veertiende editie van deze loop.

Bij hardloopwedstrijden wordt vaak een rondje gelopen, maar bij deze stationsloop, lopen de deelnemers van het station in Ommen naar het station in Dalfsen. Best wel uniek, daarom is deze 16 kilometer lange loop ook zo populair bij de lopers. De deelnemers kwamen van heinde en verre; de meesten uit het Vechtdal, maar er waren ook lopers uit België en Zweden. Gestart werd in Ommen, daarna ging het via het Laarbos naar Vilsteren (door de molen), over het landgoed van Von Martels richting de Vecht en kasteel Rechteren. Daar aangekomen kreeg men de finish in het vizier. De lopers werden bij het station ontvangen met muziek en binnen gepraat door speaker Henk Borgmeijer.
Ondanks dat de weersomstandigheden perfect waren, werden er geen records verbroken. De snelste dit jaar bij de mannen was Luca Poppe van PEC 1910 uit Zwolle met een tijd van 52.09 seconden en bij de vrouwen legde Lieve Tollet uit Wijthmen van BB lopers als snelste het parcours af in een tijd van 1.03.07.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.