Politiek Verwoord

0259578_csmCDAOmmenvoorwebsite37c4700205.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Erik Veurink van het CDA aan het woord.

Als je leuk en populair gevonden wilt worden, moet je een hond nemen……. Dat zei een goede bekende tegen mij toen ik vorig jaar voor het CDA de lokale politiek instapte. Gelukkig hadden we al een hond, maar dat terzijde.
Na een wat rustig verlopen afgelopen halfjaar in de lokale politiek, staat de laatste maand voor de vakantie vol met ‘gevoelige’ onderwerpen. Onderwerpen die keuzes vragen, maar waarvan je van tevoren weet dat je niet iedereen tevreden houdt, laat staan blij maakt. Ik zal er een aantal voorleggen:

Flexwoningen

Om het grote woningtekort in Ommen aan te pakken, staat de bouw van 50 flexwoningen op het achterste gedeelte van het sportpark eind dit jaar gepland. Dat de omwonenden hier niet (direct) op staan te wachten is volledig te begrijpen. Toch is het CDA voor de komst van deze flexwoningen en ook op deze locatie. Een andere locatie is niet (op korte termijn) voorhanden en de woningnood is zodanig dat we ons niet kunnen veroorloven om hier ‘nee’ tegen te zeggen. Immers wie kent er geen mensen die op zoek zijn naar een woning. Wel vindt het CDA dat de direct omwonenden betrokken moeten worden bij de inrichting van het gebied waar de flexwoningen komen, zodat het op een acceptabele manier gesitueerd wordt waardoor mogelijke overlast tot een minimum beperkt wordt.

Julianastraat

Door het besluit dat in 2021 is genomen om de Vechtkade middels een knip af te sluiten, zal ook de Julianastraat aangepakt moeten worden om sluipverkeer te voorkomen. In 2021 was ook reeds besloten hier een knip in aan te brengen, maar er ligt op basis van input van omwonenden en ondernemers inmiddels een voorstel om te onderzoeken of een éénrichtingsweg geen betere optie is. Wat het ook wordt (we wachten eerste de onderzoeken af), het CDA vindt dat de Julianastraat verkeersluw gemaakt moet worden, waarbij er geen sluipverkeer mogelijk is.

Windmolens

De komst van windmolens ligt uiteraard zeer gevoelig, want laten we eerlijk zijn…niemand wil het in de buurt van zijn of haar eigen woning. Je kunt er alles van vinden, maar het eerlijke verhaal is dat we niet gaan voldoen aan de klimaatdoelstellingen als we in Ommen geen windmolens plaatsen. En als we als gemeenteraad zelf geen gebieden hiervoor gaan aanwijzen, dan wordt het ons van hogerhand opgelegd. Dat is in de ogen van het CDA geen optie. Dus gaan we die keuze maken en zal, op zijn zachtst gezegd, niet iedereen hier blij van worden. Wat we hierbij heel belangrijk vinden is dat in die gebieden de lasten en lusten in balans zijn. Lokaal eigendom is daarbij essentieel.
Welke keuze het CDA op bovenstaande thema’s ook gaat maken, het algemeen belang en het belang van Ommen moet hierbij bepalend zijn. Daar mag je ons aan houden! Ik hoop dat je in voorkomend geval kunt zeggen, ofschoon je het er niet mee eens bent, dat je er wel begrip voor hebt. Wilt u meer weten of ons van input voorzien, mail ons of kom gerust eens langs op ons spreekuur (zie cda-Ommen.nl).

Zo, nu ga ik de hond maar eens uitlaten…..

Erik Veurink
Fractievoorzitter CDA Ommen

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.