Oude fiets staat centraal op historische rijwieldag

0259488_Fietsen1.jpg
Enkele deelnemers van de historische fietstocht in 2022.

OMMEN – Historische fietsen, antieke klederdracht en oude muziek staan zaterdag 24 juni centraal op de historische dag van het Historisch Rijwielmuseum Ommen. Het historisch fietsfestijn heeft te maken met de viering van ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’.

De historische dag begint om 11.00 uur als een grote groep van historische fietsen vanaf het fietsmuseum aan het Kerkplein 6 in gang gezet wordt met berijders in kleding uit lang vervlogen tijden. Zij maken op hun oude fiets een mooi ritje door de omgeving van Ommen. Eerst richting Vilsteren, de Vecht over en via Oudleusen en Varsen weer naar Ommen terug.

Sfeertje van vroeger

Rond de klok van vier uur ’s middags wordt het bonte gezelschap van fietsers weer in Ommen terugverwacht. Hier zijn de museumvrijwilligers de hele dag in klederdracht in touw. Het sfeertje van vroeger wordt bovendien verhoogd met middeleeuwse muziek door het duo ‘Ontfanck Gheselle’. Zij spelen op eigen gemaakte instrumenten. Het rijwielmuseum rekent op veel publiek, vooral ook bij de start van de historische fietstocht.

 

Tekst/Foto: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.