Oproep aan inwoners met een groen dak

0259363_sedum.jpg
.

DALFSEN – De werkgroep Steenbreek van Groen Gebogen roept inwoners, die het hemelwater hebben afgekoppeld van het riool, op om hun tuin open te stellen voor geïnteresseerde Dalfsenaren. Dezelfde oproep doet de werkgroep aan mensen die hun dak hebben omgetoverd tot een groen dak met sedum of met een bloemenmengsel.

De werkgroep krijgt geregeld vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in het afkoppelen van regenwater. Voordeel hiervan is onder meer dat het effect van hevige regenval minder groot is. Het relatief schone regenwater komt immers niet meer in het rioolzuiveringsinstallaties. Verder zorgt een groen dak voor verkoeling, meer biodiversiteit en voor een verlenging van de levensduur van de bestaande dakbedekking.

Tuinenroute

De werkgroep is voornemens een route door Dalfsen te maken met adressen van huiseigenaren die deze stap en/of stappen reeds hebben gezet. Deze tuinenroute wordt op zaterdag 30 september in combinatie met het ‘Rondje Groen Doen’ georganiseerd. Als afsluiting van de route kunnen de deelnemers meer informatie krijgen over subsidie, afkoppelen, aanleg etc.
Inwoners die anderen willen enthousiasmeren voor het afkoppelen van regenwater of voor een groen dak kunnen zich aanmelden via info@groengebogen.nl of door één van de vrijwilligers van Groen Gebogen te informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.