Ommen kleurt dankzij schilderkunst Azat Malikov

0259580_image001_3_3.jpg
.

OMMEN – “Ommen moet mooier en kan mooier!” Dat zegt kunstschilder Azat Malikov. Hij is dan ook begonnen met het schilderen van leegstaande winkelpanden. Hier is hij bezig met het verven van een lege fietsenwinkel aan de Bermerstraat in Ommen. “Als ze mij vragen om een muur te schilderen dan kom ik. Het geeft Ommen meer kleur. Dit is toch veel mooier dan tegen een afgeplakte winkelramen te moeten kijken. Vooral nu Ommen feest viert.” Azat Malikov (53) heeft een kunstatelier in het centrum van Ommen. Ook de muren van zijn uit 1751 daterend schippershuisje aan de Burggraven, dat de beeldend kunstenaar als atelier in gebruik heeft, is inmiddels een waar kunstwerk geworden. De in Tatarstan geboren Malikov werd opgeleid aan de kunstacademie in Kazan, de hoofdstad van zijn geboorteland, waar hij in de periode 1985 tot 1989 schilderkunst en designontwerp studeerde. Daarna volgde hij opleidingen in Petersburg en Moskou. Zijn werken behoren tot het realisme en het magisch realisme, maar ook andere invloeden zijn waarneembaar.

Tekst/Foto: Harry Woertink

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.