Ommen dag lang in de ban van de middeleeuwen

0258764_Middeleeuws.jpg
.

OMMEN – In het kader van de viering van 775 jaar Stadsrechten voor Ommen vindt op zaterdag 17 juni een groot middeleeuws feest plaats in Ommen. Aan de oever van de Vecht, ter hoogte van de Wulp, wordt een indrukwekkend ridderkampement opgebouwd. Blinkende harnassen, middeleeuwse ambachten, demonstraties en workshops: iedereen, jong en oud, kan zien en ervaren hoe het leven in de middeleeuwen er uit zag. Het terrein is gratis toegankelijk.

Het centrum van Ommen staat die dag ook in het teken van de middeleeuwen. Vuurspuwers, middeleeuwse muziek, straattheater, verhalenvertellers: laat je meevoeren in middeleeuwse sferen en geniet van hoe Ommen er 775 jaar geleden uitgezien zou kunnen hebben. Bij het Historisch Museum speelt de High More Brass en in de etalages in het centrum van Ommen is een fototentoonstelling te vinden over Ommen toen en nu.
De dag wordt ’s avonds om 19.30 uur afgesloten met een concert van de gezamenlijke muziekverenigingen uit Ommen op het Anjerplein, tussen het oude gemeentehuis en het Paviljoen aan de Vecht. De entree is gratis.
Houd de website www.ommen775jaar.nl in de gaten voor het actuele nieuws en de laatste programma-updates.

Bussen

Er rijden die dag gratis hop-on-hop-off bussen rond die verschillende halteplaatsen in de gemeente hebben. Wat te denken van de boerenmarkt in Vilsteren. De molen draait, de kerk staat open. Neem een kijkje en pak de volgende bus naar Lemele. Daar kan je de traditionele zeskamp meebeleven en zwieren op de kermis. De volgende busstop is bij bezoekerscentrum Besthemerberg. Kom tot rust in de tuin, beschilder stenen of kijk naar een documentaire over Baron van Pallandt en zijn invloed op de geschiedenis van Ommen. Pak daarna de bus naar Arriën waar ‘Doppen Dikkie’ zijn Bierdoppenfestival organiseert, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Rijd vervolgens weer terug naar Ommen.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.