Mevrouw Westerhof-Baarslag 102 jaar

0258746_IMG8779.JPG
.

DALFSEN – Afgelopen woensdag vierde mevrouw Westerhof-Baarslag dat zij 102 jaar werd. Daarmee is zij de oudste inwoner van de gemeente Dalfsen.

Tijdens een gezellig samenzijn met o.a. haar kinderen in de tuinkamer van wzc Rosengaerde in Dalfsen, kwam burgemeester Erica van Lente haar feliciteren met deze mijlpaal. Zij had voor de jarige een grote bos bloemen meegenomen. De 102-jarige werd geboren als Maria Hendrika Baarslag (roepnaam Marigje) op de boerderij Om de Landskroon in Oudleusen. Die boerderij was vroeger een herberg. Na de lagere school ging ze naar de huishoudschool in Dalfsen, de laatste jaren op school waren moeizaam vanwege de oorlog. Zij trouwde in 1945 met Hendrik Westerhof en ze bleven op de boerderij Om de Landskroon wonen. Het gezin kreeg zeven kinderen. In 1960 verhuisde het gezin naar een nieuwe ruilverkavelingboerderij aan de Oosterkampen in het Oudleusenerveld. Daar werd de jongste zoon Evert geboren. Haar man overleed in 1985 en de boerderij werd overgedragen aan zoon Evert. Hij verkocht de boerderij in 1988. Mevrouw Westerhof-Baarslag ging weer in Oudleusen wonen aan de Wolfkampstraat. Op 77-jarige leeftijd verhuisde zij naar woonzorgcentrum Rosengaerde, waar ze tot op heden met veel plezier woont. In februari 2023 woonde zij 25 jaar in Rosengaerde. Dit werd gevierd in de huiskamer met bewoners en verzorgsters. De muziektherapeut had toen zelfs een mooi lied voor haar gemaakt. Dit jubileum had zij ook graag met de kinderen willen vieren, maar zij kreeg voor de derde keer corona.
De jubilaris heeft twaalf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Zij volgt via een fotoscherm op haar kamer de levens van haar nazaten. Ook belt zij de kinderen en kleinkinderen als ze jarig zijn. Ze kijkt graag naar het tv-programma Blauw Bloed; leest de Dalfser Courant en de Stentor en zij houdt van fietsen op de duofiets. Ook geniet ze nog steeds van activiteiten die Rosengaerde organiseert, vooral de bingo en het bloemschikken vindt ze leuk. Vorig jaar vierde zij haar 101-ste verjaardag samen met kinderen en klein-achter-klein-kinderen bij de Koesafari Erve Vechtdal en afgelopen zondag werd haar 102-de verjaardag samen met kinderen, klein-, en achterkleinkinderen gevierd bij de schapenboerderij de Vreugdehoeve in Westenholte.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos: Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen kwam de 102-jarige Mevrouw Westerhof verrassen met een grote bos bloemen. Ook waren er bloemen van bestuurder Margot Seip van wzc Rosengaerde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.