Joop en Fenny Van der Molen-Haak 60 jaar getrouwd

0258751_MolenHaak.JPG
.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week vierden Joop en Fenny Van der Molen-Haak hun 60-jarig huwelijksfeest. Locoburgemeester Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen kwam het diamanten echtpaar thuis aan de Zandspeur in Nieuwleusen feliciteren.

Joop werd geboren in Nieuw-Weerdinge, ging na de lagere school naar de ULO in Ter Apel en vervolgens naar de PABO in Emmen. Zijn eerste baan was aan een school in Bruchterveld, daarna volgde Harderwijk en de UL in Den Hulst. Hij ging op 59-jarige leeftijd met pensioen. Joop weet wel raad met zijn vrije tijd, hij was vele jaren vrijwilliger bij St. Oekraïne, mag graag knutselen, heeft fotografie als hobby en is al vele jaren vrijwillige molenaar bij molen Massier.
De wieg van Fenny stond in Venray, maar zij verhuisde al op jonge leeftijd naar Drenthe. Zij volgde de MMS (middelbare meisjesschool) in Hoogeveen en werd kleuterjuf. Vele jaren was zij hoofd van een kleuterschool in Dalerpeel en vervolgens circa negen jaar verbonden aan een kleuterschool in Balkbrug. “In Nieuwleusen was ik af en toe invaljuf”, zegt zij lachend. De kleurrijke schilderen in de woonkamer geven weer dat zij zeer creatief is. “Helaas gaat het schilderen nu niet meer, dat vind ik wel jammer.” Het echtpaar woont tot grote tevredenheid al sinds 1983 in hun huidige woning aan de Zandspeur. Zij hebben twee zoons, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind en er is er eentje opkomst. “Een dankbaar en rijk bezit”, zegt het jubilerende echtpaar. Het diamanten paar kijkt met veel plezier terug op het feestje, een weekeind weg in Reden, met de gehele familie afgelopen week.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.