Informatieavond Parkinsonpatiënten en hun naasten in de Carrousel

0259138_Kolk_-_3.jpg
Wander Kolk senior begeleider van de Parkinsongroep


OMMEN -  InteraktContour biedt mensen met hersenletsel gespecialiseerde zorg en ondersteuning aan in midden- en oost-Nederland. In de gemeente Dalfsen biedt deze organisatie momenteel op twee verschillende locaties, een dag per week, aan twee groepen cliënten met Parkinson een programma aan. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd die erop gericht zijn om vaardigheden, op zowel lichamelijk als verstandelijk gebied, zo goed mogelijk te onderhouden en indien mogelijk uit te breiden.

InteraktContour werkt onder andere samen met de lokale fysiotherapeuten en logopedisten. Deelnemers ervaren het contact met anderen die ook te maken hebben met de gevolgen van Parkinson als erg waardevol. Het geeft mantelzorgers en naasten rust en ruimte om de zorg een dag uit handen te geven.  Gezien de positieve ervaringen in de gemeente Dalfsen en het feit dat er ook hulpvragen uit Ommen binnenkomen, wil deze instantie onderzoeken of het wenselijk en haalbaar is om ook een Parkinsongroep in de gemeente Ommen op te starten. Om zoveel mogelijk geïnteresseerde inwoners uit die omgeving te informeren, organiseert InteraktContour een informatieavond op woensdag 21 juni in de Carrousel. De avond begint om 19.00 uur. Tijdens deze avond geeft InteraktContour uitleg over haar aanbod voor mensen met Parkinson. Daarnaast gaat fysiotherapeut Erik Schutte de aanwezigen meer vertellen over Parkinson en bewegen. Ook is er ruimte om mee te denken en ideeën uit te wisselen.  

Diverse activiteiten 

“Het aanbod van InteraktContour bestaat uit verschillende activiteiten”, licht Wander Kolk, senior begeleider van de Parkinsongroep, toe. “Zo is er aandacht voor bewegen met ruimte voor sport en spel, creatief ondernemen, maar bijvoorbeeld ook actief met elkaar in de keuken staan voor een kookactiviteit. Ontmoeten, zingeving en ‘de mens achter Parkinson’ zijn kernbegrippen die aansluiten op ons aanbod.”
InteraktContour gebruikt de Ronnie Gardiner Methode (RGM), onder het motto ‘Zet je brein in beweging’. Het is een vrolijke, gestructureerde oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en kernvermogen te stimuleren. “De methode is heel effectief voor mensen met Parkinson, omdat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden”, verduidelijkt Kolk. “Het zorgt voor een hoge hersenactiviteit.”
 Benieuwd of InteraktContour ook iets voor u kan betekenen? Dan bent u van harte welkom op onze informatieavond op woensdag 21 juni, om 19.00 uur in de Carrousel. Adres: Van Reeuwijkstraat 5, 7731EH Ommen. Zie ook

www.interaktcontour.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.