Geslaagde jongeren verrast door rondtrekkende karavaan

0259573_IMG9108.JPG
Menoa werd afgelopen week verrast door het felicitatieteam van de gemeente Dalfsen en SAAM Welzijn met haar behaalde diploma.

DALFSEN – Afgelopen week was het zover. Vele jongeren zaten op een verlossend telefoontje te wachten of ze al dan niet waren geslaagd. Om een aantal geslaagden in het zonnetje te zetten, gingen afgelopen woensdag drie ‘geslaagdenteams’ van de gemeente Dalfsen en SAAM Welzijn op pad. Hierbij waren ook de wethouders Jan Uitslag, Betsy Ramerman en André Schuurman aanwezig.

Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, vrienden of anderen konden één of meerdere jongeren aanmelden en de kans was groot dat het geslaagdenteam dan plotseling voor de deur stond. Er waren circa 65 aanmeldingen en uit alle kernen werden willekeurig de geslaagden getrokken. Een van hen was Menoa van Leussen van de Kampmansweg in Dalfsen. Zij slaagde voor het vwo diploma CSE (Centre For Sports&Education) in Zwolle. Het felicitatieteam zette haar in het zonnetje met muziek, slingers en veel confetti. Uit handen van Betsy Ramerman ontving zij een cadeautje, een cadeaubon, van de gemeente Dalfsen. Menoa (17 jaar) kreeg die dag rond 12.45 uur het verlossende telefoontje van haar school. “Ik stond er wel goed voor”, maar het blijft spannend.” Haar moeder had haar opgegeven voor het felicitatieteam. Menoa, met slingers en onder de confetti reageerde enigszins beduusd. “Dit had ik niet verwacht, een heel leuk gebaar van het felicitatieteam.” Gevraagd naar haar verdere plannen. “Ik ga de Engelstalige hbo-opleiding International Business aan Windesheim in Zwolle volgen. Deze opleiding is gericht op Ondernemerschap & Retail Management. Maar eerst een feestje bouwen”, is haar reactie.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.