Gemeente Dalfsen verlengt contract met Het Tolhuis

DALFSEN – De oorlog in Oekraïne, die op 24 februari 2022 begon, heeft in Europa en in Nederland een ongekende vluchtelingenstroom op gang gebracht. Vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen in de gemeentelijke opvang en via particuliere initiatieven. Een snel einde aan het conflict of verbetering van de situatie wordt op de korte termijn niet verwacht.

Binnen de gemeente Dalfsen zijn er momenteel 172 gemeentelijke opvangplekken. De meeste van deze opvangplekken zijn op locatie Vechtdalcamping Het Tolhuis. Dit contract loopt binnenkort af. De gemeente Dalfsen heeft besloten het contract te verlengen om zo opvangplekken te kunnen blijven bieden. De gemeentelijke opvanglocatie Het Tolhuis wordt voor onbepaalde tijd gehuurd, maar kan op ieder moment, met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden, worden opgezegd. Op dit moment worden 27 chalets gehuurd. Het aantal te huren chalets kan (gefaseerd) worden op- dan wel afgeschaald.

Totale opvang

Van de regionale taakstelling van 3.700 opvangplaatsen komt een relatief aandeel van 266 voor rekening voor de gemeente Dalfsen. Naast de 172 gerealiseerde plaatsen vanuit de gemeentelijke opvangvoorzieningen worden ongeveer 65 Oekraïense vluchtelingen opgevangen via particuliere initiatieven. Veruit de meeste particuliere opvang is met medewerking van Welkom in Dalfsen tot stand gekomen. Burgemeester Erica van Lente: “Mede door alle inzet van de vele vrijwilligers hebben wij de afgelopen tijd veel mensen op de vlucht een warm welkom en een veilig, tijdelijk thuis kunnen bieden binnen de gemeente. Dat maakt mij trots en dankbaar. Binnenkort organiseren wij een gezellig samenzijn voor alle vrijwilligers om hen te bedanken voor hun waardevolle bijdrage.”
De gemeente Dalfsen blijft zich inspannen om het aantal opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen op kleinschalige wijze (bijv. omzetten van kantoor- winkelpanden) uit te breiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.