Gemeente Dalfsen stelt invoering forensenbelasting voor

DALFSEN – Het college van de gemeente Dalfsen presenteert in de eerste week van juli een voorstel aan de gemeenteraad om forensenbelasting in te voeren. Deze belastingsoort dient ertoe om mensen die relatief veel in een gemeente Dalfsen verblijven, maar geen inwoner zijn van deze gemeente, mee te laten betalen aan het gebruik van de gemeentelijke voorzieningen. De bedoeling is dat de heffing van forensenbelasting vanaf 1 januari 2024 ingaat.

Forensenbelasting is bedoeld voor inwoners die in een andere gemeente zijn inschreven, maar in de gemeente Dalfsen een tweede woning hebben. Deze inwoners kunnen bij goedkeuring van het voorstel een aanslag verwachten. Dit geldt alleen voor woningeigenaren die meer dan negentig dagen per jaar een gemeubileerde woning, voor zichzelf of hun gezin, tot hun beschikking hebben in de gemeente Dalfsen.

Wat levert het op?

In de gemeente Dalfsen zijn ongeveer 200 woningen die in aanmerking komen voor forensenbelasting. Met een verwachting van een gemiddeld tarief van 800 euro per woning, per jaar (afhankelijk van de WOZ-waarde), nemen de algemene middelen van de gemeente toe met een nettobedrag van ongeveer 150.000 euro. Dit bedrag is bedoeld om het algemene voorzieningenniveau van de gemeente te ondersteunen.
Gemeente Dalfsen is niet de eerste gemeente die gebruikmaakt van forensenbelasting. Buurgemeenten Ommen, Staphorst en Raalte heffen op dit moment al forensenbelasting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.