Ga met Vechtdal FM terug naar de middeleeuwen in Ommen

OMMEN – In het kader van 775 jaar stadsrechten gaat Ommen op 17 juni terug in de tijd. Voor even herleven de middeleeuwen in het centrum van Ommen, het is de opmaat naar 25 augustus toen Ommen 775 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Het centrum van Ommen wordt voor even omgetoverd in een alledaags middeleeuws tafereel. Een markt, oude ambachten, muziek, straattheater, vuurspuwers, en ridders maken van het centrum van Ommen een middeleeuws spektakel. Ook in de buurtschappen Arriën, Vilsteren, Lemele en Besthmen zijn allerlei festiviteiten die in het teken staan van 775 jaar stadsrechten.

Live verslag

Vechtdal FM doet tussen 10.00 en 14.00 uur live verslag van alle festiviteiten. In de uitzendlocatie café de Herberg komt o.a. Harry Woertink aanschuiven die de luisteraar meeneemt naar het hoe en wat van de Ommense stadsrechten. Gaat Gert Stegeman samen met Peter Kramer op stap door middeleeuws Ommen. Praat Donald Harpenslager met Eduard Cremers, auteur van het boek ‘Van buurschap tot buurtschap, van marke tot landgoed’, over de geschiedenis van Vilsteren die teruggaat tot de middeleeuwen. Daarnaast zijn de reporters op het Bierdoppenfestival in Arriën en de Boerenmarkt in Vilsteren. Maar ook de festiviteiten bij de Besthmenermolen en de kermis in Lemele krijgen de aandacht. Dus mis niks en stem zaterdag 17 juni af op Vechtdal FM of kom gezellig langs bij Café de Herberg.
Vechtdal FM is via de ether te beluisteren op 105.9 FM/106.3FM, of online op

rtvvechtdal.nl/vechtdalfm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.