Eerste paal Het Wester in Nieuwleusen door kopers in de grond geslagen

0259144_20230608152659.jpg
.

NIEUWLEUSEN – Donderdag 8 juni is de eerste paal in de grond geslagen voor de bouw van 47 sociale huurwoningen en de eerste 13 koopwoningen van Het Wester in Westerbouwlanden Noord, Nieuwleusen. De kopers zelf hadden samen met wethouder André Schuurman, Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst en Ronnie Hondeveld, holdingdirecteur van aannemer Vastbouw de eer om dit te doen.

Met het symbolisch slaan van de ‘eerste paal’ gaven de kopers, gemeente, VechtHorst en Vastbouw het startsein voor de bouw van de woningen. Vastbouw heeft de bouwblokken al uitgegraven en is vorige week begonnen met het heien van de palen.

‘Enorme impuls’

Wethouder André Schuurman is blij dat de bouw van de woningen is begonnen: “Er komt een gevarieerde mix van verschillende typen koop- en sociale huurwoningen. Daarmee bereiken we verschillende doelgroepen. We weten dat er onder de kopers en toekomstige huurders van de woningen starters zijn, maar ook doorstromers vanuit bestaande huur- en koopwoningen. Nieuwbouwplannen als deze dragen dan ook bij aan de hoognodige doorstroming op de woningmarkt. Het bouwen van 13 koopwoningen en 47 sociale huurwoningen voor VechtHorst geeft hieraan een enorme impuls.”

Koopwoningen

Vastbouw heeft voor de koop 20 SMART-woningen en 13 rijwoningen ontwikkeld. De SMARTwoningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De rijwoningen zijn geschikt voor (jonge) gezinnen en doorstromers op de huizenmarkt. Alle huizen zijn duurzaam. Ze hebben zonnepanelen op het dak en zijn niet aangesloten op gas. De warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en – verkoeling zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en wooncomfort. Van de 13 rijwoningen zijn er intussen 8 verkocht. Van de SMART-woningen zijn er nog 14 beschikbaar. De koopwoningen worden verkocht via Goudzwaard Makelaardij uit Dalfsen. De eerste opleveringen staan gepland voor eind 2023.

Verhuur eind 2023

Directeur-bestuurder Robert Waarsing van VechtHorst beaamt het belang van dit project voor de vraag naar sociale huurwoningen: “We voegen in deze wijk veel huizen toe aan ons aanbod. Dat is ook hard nodig. We zijn daarom steeds met de gemeente in gesprek over nieuwe locaties om te bouwen. Met deze huizen kunnen we in ieder geval eind dit jaar weer een groot aantal woningzoekenden een thuis bieden.” De sociale huurwoningen krijgen allemaal 2 of 3 slaapkamers. VechtHorst gaat de woningen in het najaar aanbieden. Meer informatie daarover komt tegen die tijd op de website www.vechthorst.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.