Eerste Healthy Box ‘Kerngezond Dalfsen’ uitgereikt

0259170_IMG8984.JPG
De eerste Healthy Box werd door wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen in zwembad Gerner in Dalfsen uitgereikt aan Faye (4) en Stan (5).

DALFSEN – In navolging van het Nationale Sportakkoord en het Preventieakkoord is in de gemeente Dalfsen het lokale akkoord ‘Een Kerngezond Dalfsen’ ontwikkeld. “Met dit akkoord sluiten wij aan bij de huidige uitvoeringsagenda Kerngezond Dalfsen”, zei wethouder Jan Uitslag bij de uitreiking van de eerste Healthy Box in zwembad Gerner in Dalfsen.

“De gemeente draagt graag bij aan een toekomst waarin iedere inwoner in de gemeente Dalfsen de mogelijkheid heeft een gezonde leefstijl na te streven. We willen zowel actieve als kwetsbare inwoners helpen om vitaal en energiek in het leven te staan. Dat doen we door inwoners te stimuleren tot een gezonde leefstijl, in beweging te laten komen en mee te laten doen. Samen willen we van Dalfsen een kerngezonde gemeente maken”, aldus Uitslag. “Er wordt wel eens gevraagd, waarom wordt er geen friet verkocht? Niet doen, is het advies. Deze box is een veel gezonder manier. Een raket ijsje kost ook één euro, waarom dan niet deze box voor één euro kopen? De box kan door de kinderen zelf worden samengesteld en deze wordt gevuld door lokale ondernemers. Tegen betaling van één euro is de box te krijgen bij de receptie van de zwembaden in Dalfsen en Nieuwleusen. Het bevat drie producten die dus zelf worden gekozen, bovendien is er een verrassing bijgevoegd. De box is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.