Echtpaar Schutte-Boerman vijfenzestig jaar getrouwd

0259571_IMG9104.JPG
.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week waren Albert Schutte en Janna Boerman vijfenzestig jaar getrouwd. Wethouder Betsy Ramerman kwam het briljanten echtpaar in hun appartement aan de Grote Markt feliciteren. Zij had een copy van de trouwakte meegenomen en mede naar aanleiding van de trouwakte werden enkele herinneringen opgehaald. Ook de bloemen waren al bezorgd.

Albert, geboren in Oudleusen werkte na de lagere school thuis op de boerderij van zijn ouders. In de avonduren bezocht hij de landbouwwinterschool in Ommen. Het boerenleven was zijn grootste hobby. Dit heeft hij ook zijn hele werkzame leven gedaan. Janna eveneens geboren in Oudleusen werkte na de lagere school in een aantal grote gezinnen, waar zij ook leerde melken. Na hun huwelijk zorgde zij voor het gezin en werkte zij ook mee op het bedrijf. Nadat het echtpaar uit de maatschap stapte, werd het bedrijf voortgezet door hun zoon en inmiddels hun kleinzoon. In 2005 verhuisde het echtpaar naar Nieuwleusen en inmiddels wonen zij tot grote tevredenheid al een half jaar in hun huidige appartement. Janna mocht altijd graag in de tuin werken en momenteel ligt er vaak wel een puzzeltje op tafel. Het echtpaar maakte mooie reisjes met Agro Reizen, een reisorganisatie voor de agrarische sector, naar o.a. Nieuw Zeeland, Canada en Zweden. “Veel gezien en allemaal agrariërs bij elkaar”, zegt Albert lachend. Beide bezoeken veelvuldig de soos in de Olmen en zij spelen koersbal in De Spil. Ook het spel Rummikub komt vaak op tafel. Zingen mocht het echtpaar ook graag doen. Zij waren vele jaren lid van zangvereniging De Lofstem in Oudleusen en van Sursum Corda in Nieuwleusen. Het echtpaar heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen en er zijn er nog drie op komst. “Een rijk en dankbaar bezit”, zeggen beide. Een gezellig samenzijn met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen vond plaats bij de Drentse Koe in Ruinerwold en afgelopen woensdag werd dit met de gehele familie en kennissen etc. gevierd bij het Witte Peerd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Wethouder Betsy Ramerman kwam het briljanten echtpaar thuis aan de Grote Markt in Nieuwleusen feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.