De gevolgen van tropische temperaturen in de Vechtstad

0259166_Ommen_-_juni_2023_-_2.jpg
Het is volle bak in de jachthaven van Ommen.

OMMEN – Zonaanbidders zijn verwend de afgelopen dagen. Het kwik tikt af en toe zelfs de dertig graden aan. Vooral jongeren weten de weg naar de zonneweide nabij de Hessel Mulertbrug aan de Zeesserweg te vinden. Is ook leuk natuurlijk, cola zuipen, balletje trappen, meisjes plagen, sjansen, een stoere sprong van de brug, hoewel verboden, een onderling zwemwedstrijdje in het verkwikkende water en zo tegen een uurtje of zes een pizzaatje ophalen, of bestellen. Niks mis mee. Het is alleen zo jammer dat de gemaakte troep niet wordt opgeruimd. ‘Laat niet als dank’, het lijkt een vergeefse smeekbede. Aan de andere kant: de afvalbakken zitten tjokvol. Kan niks meer bij. Meenemen van de rotzooi lijkt teveel gevraagd, maar waarom niet eventjes de troep bijeen en als het niet in de afvalbak kan, dan er maar onder. De aanblik aan de westkant van de brug, rondom de haven is wat dat betreft een verademing. Ook hier is het een drukte van belang. Ook hier zijn lappen vlees op de barbecue gemikt en pakken witte wijn soldaat gemaakt, maar iedereen ruimt zijn rotzooi op. Brandschoon is het veld. In de haven is geen ligplaats meer vrij en ook de camperplaats aan de zuidzijde van de Vecht zit tjokvol, net als het kampeerveld bij camping de Koeksebelt. Rederij Peters doet met zijn afvaarten en huurbootjes prima zaken. De vloot lijkt zich alsmaar uit te dijen. Hoe dan ook, de Vecht zorgt voor vertier en plezier voor kampeerders, hengelaars, hobbyschippers, zonaanbidders en recreërende jongeren.
 

Tekst/Foto: Willem Lampe

Meer foto's

Het arsenaal aan huurbootjes van rederij Peters wordt alsmaar groter
Zwerftroep rond kunstwerk De Wulp, met een afvalbak op drie koprollen afstand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.