Akkoord ontwerp Klimaatwinkelstraat

0260146_Klimaatwinkelstraat.jpg
.

DALFSEN – Het definitieve ontwerp voor de Klimaatwinkelstraat in Dalfsen werd op maandag 26 juni besproken in de raad. De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan, maar was wel verdeeld. Vergroening is een duidelijke wens van alle leden van de raad en dat zit goed in het ontwerp: “Groen is het nieuwe goud” was een uitspraak die meerdere keren te horen was in de raadszaal.

Toch is er nog werk aan de winkel voor de gemeente. Het CDA en Gemeentebelangen dienden samen een amendement in, dat door een meerderheid werd aangenomen. Andere moties en amendementen, in totaal vier, werden ingetrokken of afgewezen. Wethouder André Schuurman gaf aan dat het aangenomen amendement (een voorstel tot wijziging) in lijn ligt met het huidige voorstel, en ook een aantal waardevolle suggesties biedt. Op de vraag van de raad om laadpalen voor elektrische fietsen toe te voegen en meer aandacht te geven aan waterbeleving werd positief gereageerd. De gemeente gaat onderzoeken wat hierin mogelijk is. De raad vraagt aan het college ook een externe centrummanager aan te stellen voor de Klimaatwinkelstraat. Om de uitvoering in goede banen te leiden gaat de omgevingsmanager van het bouwteam aan de slag. De wethouder gaat kijken wat een centrummanager aanvullend kan doen.

Verkeersplan

De raad heeft het college gevraagd een verkeersplan te maken en deze uiterlijk de tweede helft van 2024 voor te leggen aan de raad. In dit plan moeten onder andere voorstellen komen voor het laden en lossen, parkeren op een aantal locaties (onder andere locatie Fokkens, omgeving Prinsenstraat-Molenstraat), openbare parkeerplaatsen op privégrond en een definitieve oplossing voor de noordzijde van het Koffiestraatje (Molenstraat). In het plan komt ook een voorstel voor kort parkeren. Op korte termijn krijgt de raad informatie over voors en tegens van kort parkeren op bepaalde plekken.

Duurzaam ingericht verblijfsgebied

Het doel van de Klimaatwinkelstraat is om een aantrekkelijk, en duurzaam ingericht verblijfs- en winkelgebied te creëren, met veel groen, ontmoetingsplekken en ruimte voor fietsers en voetgangers. Het definitief ontwerp is eerder aangepast ten opzichte van eerdere ontwerpen, het verschil is dat er extra parkeerplaatsen zijn terugkomen aan de noordzijde van de kerk. Hiermee kwam het college tegemoet aan de reacties die tijdens de opiniërende raadscommissie van 3 april zijn gegeven.

Vervolg

Uiterlijk in de maand juli wordt een uitvoeringsplanning opgeleverd, met daarin gedetailleerde informatie over het verloop van de uitvoeringswerkzaamheden. Deze planning wordt gecommuniceerd naar alle omwonenden en ondernemers. Tijdens de werkzaamheden vindt er afstemming plaats over bevoorrading en toegankelijkheid.Het definitieve ontwerp van de Klimaatwinkelstraat staat op www.centrumplandalfsen.nl/documenten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door middelen vanuit de Regio Deal regio Zwolle.

Archieffoto: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.