Aanbestedingstraject afgerond voor woningbouw Haven Oost

0259136_ARDMhavenoostondertekening620230608135603.jpg
Wethouder Alice van den Nieuwboer Directeur van Le Clerq Cris Zijlmans en Directeur Vechtdal Wonen Martijn Rink op de toekomstige bouwlocatie.

Gemeente Ommen kiest voor Le Clerq Projectontwikkeling voor de realisatie

OMMEN – Donderdag 8 juni hebben wethouder Alice van den Nieuwboer en Cris Zijlmans, directeur van Le Clercq Projectontwikkeling de koop-realisatieovereenkomst ondertekend voor de realisatie van ontwikkelveld Noord en Zuid. Daarnaast hebben Vechtdal Wonen en Le Clercq een mondeling akkoord over een samenwerking.

Het gaat om 31 woningen met 16 vrijesectorwoningen (waaronder 8 starterswoningen) en 15 sociale huurwoningen: Tweekappers, sociale huur beneden-, bovenwoningen, hofwoningen en een ontmoetingsruimte. De behoefte aan woningen in Nederland, met name betaalbare woningen is enorm. Met dit traject spelen de gemeente Ommen en Vechtdal Wonen hierop in.

In de aanbesteding is een helder kader gegeven waaraan het bouwen op deze inbreidingslocatie moet voldoen. O.a. op het gebied van de architectuur, een optimaal woonmilieu, duurzaamheid en een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. Het ontwikkelplan van Le Clercq kreeg de beste beoordeling en gaat het plan realiseren. Cris Zijlmans van Le Clercq koos bij de start voor samenwerking met architect Niels de Vries van ZAAK VAN NN en landschapsarchitect Theo Reesink van Buro Poelmans-Reesink.

Het ontwikkelplan

De stedelijke eigentijdse uitstraling vertaalt zich in bijzondere architectuur. Het wordt een stoere buurt met robuuste woningen, veel groen, ruimte voor ontmoeting en spelen. Duurzaamheid gaat verder dan alleen de bouw en afwerking van de woning, ook het creëren van een natuurlijk omgeving en een goede opvang en afvoer van hemelwater is in de ontwerpen meegenomen. Er is aandacht voor de omgeving door vloeiende overgangen tussen stedenbouw, openbare ruimte en architectuur te realiseren. “Prettig wonen is je ergens ‘thuis voelen’, dat is het belangrijkste uitgangspunt geweest bij onze visie- en planvorming. Plekken creëren waar het goed leven is door duurzame woningen te ontwikkelen in een aangename leefomgeving, met oog voor die omgeving.” Zo meldt het plan van de ontwikkelaar. Het grootste deel van de woningen is al levensloopgeschikt, voor de overige woningen is dat eenvoudig te realiseren. Door inwoners uit de omgeving van Haven Oost een kans te bieden om te verhuizen naar deze buurt, kan er doorstroming op gang komen. Zodat er meer ruimte voor starters ontstaat in de bestaande wijk.

Verbinding (buurt)bewoners

Het plan blikt vooruit op het actief betrekken van omwonenden en toekomstige bewoners. De nieuwe buurten zijn een plek die – door de groene inrichting van de buitenruimte – ook de omwonende buren uitnodigt voor een wandeling, een ontmoeting of speelruimte voor kinderen. Via een klankbordgroep blijft de ontwikkelaar tijdens de bouw in gesprek met de omwonenden en de toekomstige bewoners. De eerste informatiebijeenkomst voor omwonenden stond afgelopen maandag gepland. Aankomend september is er weer een informatieavond, in het najaar wordt gestart met de verkoop. De realistaie start begin 2024, waarna de woningen eind 2024 worden opgeleverd. Kijk voor meer informatie op

thuisinhavenoost.nl en

woneninommen.nl

 

Foto: Enzio Ardesch

 

Impressie Thuis in HavenOost

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.