Zoekplaatje

0257112_zoekplaatje_16-2023.jpg
.

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. Deze is ook te zien op de website: www.museum-ommen.nl, klik op Historisch Archief en dan op: zoekplaatje.

Omdat de werkgroep een mooie reactie ontving van mevr. Dinie Hesselink-Willems, nogmaals een foto van de optocht in het jaar 1948. In dat jaar werden de 700 jaar Stadsrechten van Ommen gevierd. Wie weet wie de man op de versierde wagen met als titel ‘Jan herkent’ is? En maakte de wagen deel uit van buurtschap Dante?

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 016-2023 of in de bus worden gedeponeerd bij de Molen den Oordt nummer 7 in Ommen. Op dat adres kunnen belangstellenden op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur het fotoarchief inzien en zijn er vrijwilligers aanwezig om meer duidelijkheid omtrent ‘Ommer’ stambomen te geven. Ook kan men thuis het fotoarchief bekijken via www.cco-collectiebank.nl en op de website www.museum-ommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.