Zicht op nieuw dagelijks bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta

0257903_Luchtfoto_-_Hoogwater_bij_Dalfsen_-_23_februari_2022_-_Foto_door_Demi_de_Kleine_5.jpg
.

ZWOLLE – De fracties BBB, VVD, CDA en Ongebouwd gaan het nieuwe dagelijkse bestuur vormen van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Dat is het voorstel aan het algemeen bestuur dat hierover op dinsdagavond 30 mei een besluit neemt.

De kandidaten voor het nieuwe dagelijks bestuur zijn Nicole Koks (BBB, Lettele), Hans Wijnen (VVD, Zwolle), Miranda Wesselink (CDA, Ruinerwold) en Hans Pereboom (Ongebouwd, Basse). De portefeuilleverdeling wordt later bekend. Hierover vinden nog gesprekken plaats.
De uitkomst formatiegesprekken hebben daarnaast een coalitieakkoord opgeleverd. Dit coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2023-2027 heeft als titel ‘Wat we doen voor water: nu, morgen en later’. Hierin staan de zogeheten kerntaken centraal: voldoende water (niet teveel en niet te weinig), schoon water, sterke dijken en het zuiveren van afvalwater van huishoudens, bedrijven en industrie.
De coalitie vindt het belangrijk dat alle werkzaamheden van WDODelta erop zijn gericht om de kerntaken beter uit te voeren. Hierbij wil het waterschap kennisontwikkeling en innovaties inzetten. Daarnaast zijn verdere digitalisering, inzet op cyberveiligheid, werken aan de energietransitie en internationale samenwerking belangrijke onderwerpen. Uitgangspunt is dat WDODelta dit samen doet met en vóór de mensen en ondernemers die wonen en werken in het gebied.
De komende jaren wil het dagelijks bestuur oplossingen en maatregelen toepassen die een fundament leggen voor de verdere toekomst. Daarom wordt het vizier ook op 2050 of zelfs op 2100 gericht. Inzicht in toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor het waterschapswerk zijn essentieel. Ook voor bestuurlijke keuzes op de kortere termijn.

Belastingtarieven

De stijgende belastingtarieven baren zorgen. De komende periode wil het dagelijks bestuur daarom meer inzicht krijgen in de samenhang tussen de ontwikkeling van de uitgaven en de resultaten die daarmee worden bereikt.

Foto: Demi de Kleine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.