X11 Schoenen in Raalte sluit de deuren

0258314_X11-Schoenen.jpg
.

RAALTE – Na ruim twaalf jaar sluiten de deuren van X11 Schoenen in Raalte. X11 Schoenen is een zusterbedrijf van Elferink Schoenen. Eigenaar Niels Elferink reageert: “Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing genomen, maar de tijden zijn veranderd. Helaas stopt X11 Schoenen daarom, maar eerst houden we nog een grote opheffingsuitverkoop!”

X11 Schoenen begon in 2011 aan de Herenstraat. Boven deze winkel bevond zich ook de logistiek van Elferink Schoenen. In 2019 verhuisde de winkel naar de Grotestraat en kwam er een logistiek centrum op het industrieterrein in Raalte. “We hebben in de jaren voor de verhuizing drie nieuwe Elferink Schoenenwinkels in Dronten, Emmeloord en Nunspeet geopend. Daardoor werd het oude pand te klein voor winkel en logistiek samen”, zegt Niels.
De coronajaren waren zwaar voor X11 Schoenen. Niels vervolgt: “Daarna hebben we gemerkt dat nog meer schoenen dan voor de pandemie online worden verkocht en dit geldt vooral voor de merken die bij X11 Schoenen aangeboden worden. Dit zorgt er mede voor dat we tot dit besluit zijn gekomen.”
Elferink Schoenen, ook gevestigd aan de Grotestraat, blijft gewoon bestaan. “We kunnen onze focus na de sluiting van X11 Schoenen volledig op Elferink Schoenen leggen. De service en persoonlijke klantgerichtheid die we bij Elferink Schoenen bieden, is in de huidige markt heel belangrijk”, zegt Niels. De medewerkers van X11 Schoenen kunnen na de opheffingsuitverkoop blijven werken bij een andere vestiging van Elferink Schoenen.
De opheffingsuitverkoop begint vrijdag 2 juni. De drie dagen daarvoor is de winkel gesloten vanwege de grote voorbereidingen. Er komen duizenden paren vanuit andere vestigingen naar X11 Schoenen in Raalte. “Keuze te over van alle bekende merken voor dames-, heren en kinderen. In deze dure tijd natuurlijk geweldig om goedkoop de beste schoenen te scoren”, besluit Niels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.