Viering 775 jaar stadsrechten start met een gezamenlijk ontbijt

0257238_DSC4044.jpg
Stichting Ommen 775 jaar v.l.n.r. Alice Makkinga Jan Doedens Hans Kersbergen Ria Kroon en Zwanet Rosema.

OMMEN – Aanstaande zaterdag, 13 mei, beginnen de festiviteiten waarmee wordt gevierd dat Ommen 775 jaar geleden stadsrechten heeft ontvangen. Zo is er een heerlijk ontbijt verzorgd door de bakkers van Ommen. Zin om aan te schuiven? Vooraf aanmelden is nodig, dat kan bij Sis en Bro Bakery of bij Bakkerij Van der Most.

Ria Kroon namens de stichting 775 jaar stadsrechten Ommen: “Voordat we aan tafel gaan, beginnen we met een sportieve start. Op het Anjerplein aan de Vecht kan iedereen vanaf 8.45 uur meedoen met de ochtendgymnastiek en een yogales. Voor jongeren staat er een freerunning parcours klaar op de Markt.
Ga na het ontbijt op ontdekkingsreis door Ommen. Meld je aan via de website www.ommen775jaar.nl voor een gratis informatieve stadswandeling door het centrum van Ommen. Er ligt nog zoveel geschiedenis verscholen in het centrum. Ervaren stadsgidsen weten er van alles over te vertellen. Liever fietsen? In het Historisch museum ligt een gratis fietsroute klaar om in eigen tempo onze gemeente te doorkruisen.”

Vanuit Witharen start zaterdagochtend een autopuzzeltocht met een verrassende route uitgezet door alle buurtschappen. Onderweg gaan deelnemers op zoek naar markante punten in de vorm van een fotopuzzel. Aanmelden voor deze tocht kan ook via de website.
Kijk voor meer informatie, tijden en locaties én het programma van de komende feestdagen op

www.ommen775jaar.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.