Verslagen van voetbalwedstrijden in regio Ommen

Sportclub Lemele vervult sportieve plicht en klopt Voorwaarts V

LEMELE – Op Zandeinde ontving sportclub Lemele Voorwaarts V. De thuisclub al zeker is van afdaling. Door de invoering van een vijfde klasse in het volgende seizoen, wisten de twaalf deelnemers van klasse 4F dat er zes het haasje zijn aan het eind van de rit. Blauwwitters, SC Rijssen, SVV ’56, Lemele en Mariënheem zijn reeds de klos. Het is geen al te grote gok te veronderstellen dat MVV ’69, als zesde en laatste veroordeelde plaatsneemt in de lift naar beneden. Voor oefenmeester Harry Warmelink en zijn uitverkoren Elf staat ‘slechts’ de sportieve eer op het spel. Voor de bezoekers uit Westerhaar is er nog wel wat te verdienen dit seizoen. De ploeg van trainer Erik Frankfort staat er goed op in de derde periode. Om zicht op de afsluitende periodetitel te houden moest ‘sempre avanti’ de drie punten meenemen uit Lemele.
Niks van dat alles. Voor ‘Het andere Oranje’ uit Twenterand dreigt een kleurloos seizoen, met dank (maar niet heus) aan Lemele, dat zijn sportieve plicht vervulde. Niets meer dan normaal vond Remon Kleinlugtenbeld, maker van de openingsgoal. “Natuurlijk is die degradatie een tegenvaller, maar we zijn allemaal liefhebber en willen elke wedstrijd winnen. Ik vond het van beide kanten niet best vandaag. Misschien was het de warmte, maar we hebben wel verdiend gewonnen. Qua strijd hebben we alles gegeven. De laatste thuiswedstrijd. Mooi weer. Iedereen zit aan de schnitzel en een biertje en er komt nog een volkszanger (Jordy van Vilsteren, WL) in het clubhuis. Dat komt helemaal goed vandaag.”
Als Yoran Bakhuis iets na de hervatting de thuisclub op 2-0 zet, bijt Voorwaarts eindelijk van zich af. Bram Zandman is deze wedstrijd de man met de handschoenen aan de vingers en laat zien dat-ie geen vliegen staat te vangen. De bezoekers uit Westerhaar komen pas iets voor tijd terug via Niels Huizing. Het is te laat, na een paar minuutjes billenknijpen kunnen de armen richting hemel, 2-1. Als de bliksem douchen een aan de schnitzel!

Stand 4F: ASV ’57 21-49, Bornerbroek 21-46, SV Rijssen 21-42, Heracles 21-36 (40-29), Daarle 21-36 (39-44), Voorwaarts 21-35, MVV ’69 21-28, Lemele 21-23, Mariënheem 21-21, SVV ’56 21-17, SC Rijssen 21-14 en Blauwwitters 21-6.
Sportclub Lemele sluit zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd in Sibculo. Op sportpark de Dubbeltreffer is SVV ’57 de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.Hoe de lach voor FC Ommen verdween in warm Rouveen

ROUVEEN – ‘Ik weet nu…, dat er een engelbewaarder bestaat’, zingt levensliedvertolker Marco Schuitmaker. ‘De engelbewaarder’ doet het goed in menig voetbalkantine. Zeker tot een weekje terug in Weerkomm’n, de ietwat kale, rechthoekige tempel van FC Ommen. Standje voluit, kratje bier op tafel, handjes ten hemel en uit volle borst meelallen. De lente is definitief doorgebroken. Niet alleen in de natuur, maar zeker ook in en om de groene speelweides van Westbroek. Euforie in het clubhuis van de FC. Vraag na een biertje of zes, zeven wie die engelbewaarder nu eigenlijk is en het antwoord luidt ‘Freek Goereeeeee…!’ Westbroek verkeert in hogere sferen. Maar wie nuchter naar lijstje van 3C kijkt weet dat FC Ommen nog niets tastbaars in handen heeft. Desondanks zit de interim met zijn selectie in de lift omhoog. De kampioensdroom van Dieze West werd in Ommen in duizend schilfers getrapt en daarmee bewees de thuisploeg zichzelf, en kampioen-in-wording Heerde, een excellente dienst. Waar de Tenax-brigade begin dit jaar vreesde voor de ‘foute’ nacompetitie, waarin je alleen maar wat te verliezen hebt, is er heden ten dage serieus zicht op de ‘goede’ nacompetitie, waarin wat te winnen valt. Ja…, nee…, natuurlijk, het moet allemaal nog. Niet te vroeg juichen. De opwaartse lijn zal in de resterende drie potjes doorgetrokken moeten worden. De eerste hindernis in de jacht op een ticket voor de nacompetitie is het alsmaar wegzakkende Rouveen. Er zit zand in ‘The Green Machine’. De ploeg van Willem Jan Talsma zit in een beroerde reeks. Van de laatste vijf duels eindigden er twee in verlies en drie in een onbeslist. ‘Rouveen uit’ lijkt op een geschikt moment op de rol te staan voor FC Crescendo, maar dit is slechts een loze bespiegeling vooraf. In de liefde en in het voetbal is immers niets voorspelbaar. Kon FC Ommen opnieuw baden in euforie, of werd het door Rouveen met beide beentjes teruggezet op aarde?

Speuren in Rouveen. Waar is de goeroe, excuus Goeree? Goeree deed even niet mee en genoot van een welverdiende werkonderbreking, oftewel een vakantietripje. Sander de Boer, bevelhebber van de tweede selectie, belandde aan het stuurwiel en nam de honneurs waar. Dan de wedstrijd. Tja, hoe zullen we die eens omschrijven. Iets van ‘hoe de lach verdween in Rouveen’. Een kouwe douche bij tropisch weer. Terug op aarde. In de heenwedstrijd op Westbroek op 10 december van het vorige jaar was het weer bagger en het resultaat goed. Nu was het andersom. Heerlijk weer, maar een baggerresultaat. Er verscheen schimmel op de o zo schone schijn. Het begon nog wel zo mooi op het plastic van Rouveen. Nog geen twaalf minuten op de klok en Jesse de Lange is trefzeker. De herrijzenis van ‘de groene hulken’ is nog geen minuut later, als doelman Kortman volstrekt kansloos is op een onbeschoft harde pegel van Elrik Schra. En we hebben weer een wedstrijd. Kortman moet met de rust in aantocht al zijn kwaliteiten aanspreken om Ommen in de race te houden. Na de thee gaat het alsnog mis. Rouveen pakt stukje bij beetje het initiatief, wint de meeste persoonlijke duels, dikwijls een voorbode van een gunstig eindresultaat. Dylan Bisschop poeiert de thuisclub naar 2-1. De FC heeft zo’n twintig minuten reparatietijd. In die periode is de 3-1 een paar keer dichterbij dan de 2-2. De bezoekers uit de Vechtstad breken nog geen kristallen glaasje en zijn eigenlijk alleen dreigend als ‘Thierry de Slingeraar’, lokaal bekend als Harm-Jan Tip, enkele ingooien als corners voor de goal werpt. Als arbiter Yildiz de wedstrijd naar de geschiedenis fluit zijn de koppies bij FC Ommen gebogen en de mondhoeken neerwaarts. De ‘missie Rouveen’ liep uit op een deceptie.

De runner-up uit Ommen deed met: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink (84. Sydney Flim), Nick Runhart, Jorn Hekman (73. Wesley Mulder), Harm-Jan Tip, Maarten Bel (62. Floris Mensinga), Cas van Marum, Jesse de Lange en Tim Ribberink (46. Tom Simons).

Stand 3C: Heerde 22-52, Dieze West 22-44, Hattem 22-36, FC Ommen 22-35 (36-21), Zwolsche Boys 22-35 (30-41), Rouveen 22-33, Olympia ’28 23-30, ASC ’62 22-29, Dedemsvaart 22-26 (32-36), Lutten 22-26 (32-40), VHK 22-25, Hardenberg ’85 22-17 en Avereest 23-17.
FC Ommen krijgt zaterdag Dedemsvaart op bezoek. Op Westbroek staat de aftrap gepland om half drie.

Weer wordt de slotfase v.v. Vilsteren fataal

EPSE – Voor v.v. Vilsteren stond zondag een ontmoeting in en tegen Epse ophet programma. Op sportpark Het Hassink moesten Dik Runherd en zijn uitverkoren spelers genoegdoening halen voor de ongelukkige thuisnederlaag(1-2). Dan kom je graag op volle oorlogssterkte. Probleem waar Runherd al weken mee worstelt is het omvallen van meerdere belangrijke pionnen, wat afte lezen valt aan de resultaten. De laatste vier duel gingen allen de mist in, waardoor de geelhemden in de lift neerwaarts terechtkwamen. Maar goed,
treuren om absentie van vaste waarden heeft geen zin. Aan wie niet beschikbaar is heb je toch niets. Op het ‘moment suprême’ moeten de elf in
het veld het doen.

Runherd stuurde de volgende spelers de wei in: Koen Kortstee, Lars Noordman,Mike van der Kolk, Rick Kortstee (62. Lars Bloo), Matthijs Kamphuis, RowiHollegien (65. Chiel Kamphuis), Jelle Niens, Pim Kamphuis, Diede Veltmaat,Lars Kampman en Jari Vlierman (58. Stijn Niens).

En weet trok Vilsteren aan het kortste einde. En weer viel de verliezende treffer in de staart van het duel. Het is een vloek die het team van Runherd blijft achtervolgen. “In mijn ogen was een gelijkspel terecht geweest. We hebben goed partij gegeven. Iedere speler een zeven of meer in mijn ogen. Epse heeft een prima team, maar ze kwamen met de schrik vrij.” Met een beauty van afstand zet rechtsachter Lars Noordman de bezoekers op 0-1. Kansen op 0-2 blijven onbenut en dat breekt de ploeg uit het molendorp op. Wie anders dan de staatsgevaarlijke Amir Fizovic brengt de partijen op gelijke hoogte en dan zijn er nog tien minuten te spelen. Die zijn bijna verstreken als ‘rookie’ Mike Kaspers, zeventien lentes jong, de goed keepende invaller-doelman Koen Kortstee verslaat. Wat een pech, of de duvel ermee speelt.

Stand 5E: CCW ’16 21-49, Voorst 21-43, Davo 21-41, Terwolde 21-38 (57-41),Go Ahead 21-38 (43-28), Epse 21-37, Zwolle 21-29, Emst 21-24, Vilsteren21-21, Batavia ’90 21-16 (6 punten in mindering), Wesepe 21-15, en Wissel
21-6.

Vilsteren speelt zondag thuis tegen Terwolde. De wedstrijd op sportpark de Molenesch begint om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.