Verkeersdiploma’s uitgereikt op basisscholen in Dalfsen

0257970_Verkeersdiploma.JPG
.

DALFSEN – Afgelopen week werd in de Gemeente Dalfsen het VVN Verkeersexamen afgerond. 342 basisschoolleerlingen ontvingen uit handen van de wethouders van de gemeente Dalfsen in het bijzijn van VVN-vertegenwoordigers afdeling Dalfsen hun Nationaal VVN Verkeersdiploma.

Het betrof leerlingen van zo’n vijftien basisscholen in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen en Oudleusen. Die uitreiking had het college eendrachtig op zich genomen en iedere wethouder nam een aantal scholen voor haar/zijn rekening. Wethouder André Schuurman en coördinator Herman Plaggenmarsch van VVN afdeling Dalfsen reikten de diploma’s uit op de Heilig Hartschool in Lemelerveld. Plaggenmarsch hield de leerlingen uit groep 8 voor hoe belangrijk het is om de verkeersegels niet alleen te kennen maar ook goed te gebruiken. Dit werd ook nog eens benadrukt door wethouder Schuurman. “Het diploma is de basis. Na dit lopende schooljaar gaan jullie vermoedelijk allemaal naar een ander school. Dus verder fietsen naar bijvoorbeeld een school in Raalte, Ommen of zelfs naar Zwolle. Dan is het zo belangrijk om je plek te weten in het verkeer.” Onder uitreiking van de 22 diploma’s feliciteerde hij de deelnemers aan het verkeer examen met het resultaat. Voor alle geslaagden en ook voor de leerkracht van groep 8 Mirjam Bernardus had coördinator Plaggenmarsch nog een presentje meegenomen. Allen kregen in een luxe doosje een ballpoint/potlood set uitgereikt.

Veilig

Door VVN en scholen wordt een heel jaar lang aan de verkeerseducatie gewerkt. Het belang van veilig verkeersgedrag wordt in gevarieerde (wettelijk voorgeschreven) lessen concreet gemaakt. Als het even kan, worden er fietstrainingen georganiseerd en in de aanloop naar het afrondende examen oefenen scholen en ouders met hun kinderen het te fietsen traject. Het gaat dan ook om een uitermate serieus doel: iedereen veilig over straat. Naast het opdoen van kennis omtrent verkeersbegrippen, regels en afspraken, worden ook houding en veiligheidsbewustzijn ontwikkeld. En kandidaten die onder de norm uitkwamen, haalden alsnog in de herkansing de eindstreep.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Leerlingen uit groep 8 van ’t Heilig Hartschool in Lemelerveld kregen het verkeer diploma’s uit handen van wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen en Herman Plaggenmarsch coördinator VVN afd. Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.