Vema Ommen houdt zaterdag 13 mei open huis vanwege overname van Katgert Aanhangers

0257248_SAM7842.JPG
Herman Katgert Wilco van der Veen en Bert Makkinga (v.l.n.r) in de showroom van Vema aan de Brink 8 in Ommen.

(Advertorial)

OMMEN – Bert Makkinga startte in 2012 samen met Wilco van der Veen een ‘handeltje’ in gebruikte aanhangwagens onder de carport van zijn woning. “Als hobby”, vertelt hij. “Ik vond het interessante handel, en de inkoop en verkoop zit me sowieso in het bloed.” Dat bleek, want ruim tien jaar verder is Vema Ommen uitgegroeid tot een professionele leverancier van alle soorten nieuwe en gebruikte aanhangwagens en paardentrailers.

Met de bedrijfsovername van Katgert Aanhangers in Ommen zet ondernemer Makkinga met zijn vaste monteur Wilco van der Veen een nieuwe stap met zijn bedrijf. De overname krijgt formeel gestalte op het open huis dat Vema op zaterdag 13 mei organiseert. Dan kunnen alle geïnteresseerden een kijkje nemen en vaste klanten afscheid nemen van Herman Katgert, die zijn eigen onderneming bijna dertig jaar leidde.

Nobel doel

Voorheen was Makkinga 22 jaar werkzaam in de afvalrecycling, een branche waarvan hij pas in 2021 afscheid nam. In de tussentijd groeide zijn nevenactiviteit gestaag en werd in 2018 aangevuld met paardentrailers. Makkinga weet nog precies hoe hij erin rolde: “Stichting De Knuffelkonijntjes in Zwolle, die met tamme konijnen o.a. ouderen en terminaal zieke kinderen bezoekt, had een oude paardentrailer te koop: of ik ‘m wilde overnemen. Het is een nobel doel, dus ik stemde in.” Sinds de aankoop van de paardentrailer zijn Vema en Stichting De Knuffelkonijntjes nauw met elkaar verbonden. Met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel in 2014 kreeg Vema serieus gestalte. Het accent verschoof steeds meer naar nieuwe aanhangwagens. In 2019 werd Vema officieel dealer van Böckmann en later van o.a. Saris en Vlemmix. “Maar we verkopen, onderhouden en repareren aanhangwagens en paardentrailers van elk merk”, zegt Makkinga. Ook nieuwe en gebruikte paardentrailers werden in dat jaar toegevoegd aan het aanbod, dat verder onder meer autotransporters, bagagewagens, open en gesloten aanhangwagens, kippers, schamelwagens en plateauwagens omvat. Daarnaast biedt het bedrijf veel accessoires en alle vormen van onderhoud, reparatie, schadeherstel en lease van aanhangwagens en paardentrailers.

Open huis

Nu hij zestig is geworden, draagt Herman Katgert zijn bedrijf over. Hij begon in 1994 voor zichzelf, aanvankelijk eveneens als hobby. Katgert Aanhangers verhuisde achtereenvolgens vanuit zijn woonhuis naar de Haven-Oost en in 1997 naar de Vermeerstraat. In 2007 werd het bedrijf uitgebreid door aankoop van het terrein van de buurman, en in 2016 werd er nog een stuk aangebouwd, inclusief een overkapping.
“We kennen elkaar al heel lang en werken al geruime tijd samen”, zegt Herman Katgert. “Ik hoefde dus niet lang na te denken aan wie ik het zou overdragen.” Het huidige nieuwe bedrijfspand van Vema, aan de Brink 8 in Ommen, omvat een ruime showroom en moderne werkplaats. “Maar we blijven kleinschalig”, zegt Makkinga. “Zo kunnen we onze eigen ideeën gestalte blijven geven, snel schakelen met persoonlijke aandacht voor elke klant, in een informele sfeer, en volop aandacht voor service en kwaliteit.”
Het open huis op zaterdag 13 mei duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje. Ook is er vertier voor de kinderen.

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.