Varen en vissen voor mindervalide mensen

0256980_Vechtschippers.JPG
.

REGIO – Komende zomer biedt Sportvisserij Oost-Nederland mindervalide mensen de mogelijkheid om vanuit een rolstoeltoegankelijke boot te vissen en te varen op de Overijsselse Vecht in de omgeving van Ommen.

Twee ervaren vrijwilligers zullen zowel de boot besturen als de gasten begeleiden bij het vissen. Er kunnen maximaal twee mensen in een rolstoel mee aan boord en een begeleider. Er zijn verschillende vismogelijkheden: zo is vissen met een vaste stok en een dobbertje op witvis bijvoorbeeld mogelijk. In dat geval wordt de boot op één of enkele vaste stekken aangemeerd. Liever op roofvis vissen? Dat kan ook dan wordt het slepend vissen met kunstaas. Alle materialen zijn gratis beschikbaar, maar deelnemers mogen uiteraard ook met een eigen hengel vissen.

Eten en drinken

De visboot ligt bij de Camping de Koeksebelt aan de Zwolseweg 13 in Ommen. De aanlegsteiger is rolstoeltoegankelijk, de camping heeft rolstoelvriendelijk sanitair en er kan ter plekke worden gegeten en gedronken. Ook is het mogelijk om een lunchmand of een borrelmand mee te nemen aan boord om er een compleet arrangement van te maken.
Wie graag mee wil met de VECHTschippers, kan contact opnemen met Sonja van der Kooi via kooi@sportvisserijoostnederland.nl. Zie ook

www.sportvisserijoostnederland.nl/vechtschippers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.