Uit Hei en Dennen: Koningsdag

0256572_Antoinette_Pieterman.jpg
.

Zat u op de verjaardag van de Koning ook aan het beeldscherm gekluisterd? Ik wel! Gerrit vindt het zonde van zijn tijd, hij ziet het wel in het journaal voorbij komen. Nou ja, het is ook geen mannenfeest. Maar wat boften zij met het prachtige weer zeg. Rotterdam (mijn geboortestad) was uitverkoren of gekozen, en dat Rotterdammers een feestje kunnen bouwen is nu wel bewezen! De familie van Margriet en Pieter liep, als alle andere jaren achter de koninklijke familie aan. Pieter en Margriet bedankten voor de eer. Toch erg leuk dat we op zo’n dag wel weer hun kinderen voorbij zagen komen. Een dikke pluim voor onze kroonprinses en jongste zusje Ariane. Wat zijn ze al volwassen en doen ze geweldig hun best de mensen zo veel mogelijk te plezieren. Dat leren hun ouders hen voorbeeldig. Jammer dat Alexia niet uit Engeland kon (of wilde) komen. Ik zou er ook voor bedanken hoor. Het is toch ook een nogal mallotig gedoe. Je stapt uit de bus en moet lachend handen schudden en verrast kijken bij een gymnastisch gebeuren of een kneuterig spelletje. Rotterdam had zich fantastisch voorbereid, de burgemeester liep monter mee en de flink aanwezige beveiliging liep vrij onzichtbaar om het koninklijk gezin. Dat is een strakke voorbereiding geweest, waarbij een uur voor hun komst alles nog eens onderzocht wordt op eventuele verdachte personen en voorwerpen. De beveiliging begint al ver voor de koninklijke dag, terwijl de politie voltallig tijdens de hele route aanwezig is. Gebeurden er onverwachte dingen? Ik heb ze niet gezien. Aan het slot van de rondgang, waar een zangeresje iets mocht zingen, bleek in een leunstoel Lee Towers te zitten. Gelukkig zong hij niet alleen (want vals) maar deed de hele menigte uitbundig mee. Ik gun Lee dit mooie moment hoor, hij was ooit een goede zanger en verdiende in dit geval, als Rotterdammer een ereplaats. In Ommen zal gegarandeerd ook van alles plaats hebben gevonden. Ik verwacht vanavond luide muziek en wellicht vuurwerk. Zo’n dag moet je ook uitbundig vieren. Wij hebben een hartstikke leuk Koningshuis met een voorbeeldige kroonprinses, die meer verdient, dan wat haar nu toebedeeld is. Schande. Die leuke studententijd, gewoon afgenomen door, wat ik las, een bedreigende maffia. Je bent 18, moet ooit Koningin worden en kunt geen ontspannen leuke tijd met leeftijdgenoten hebben. Afgenomen, thuis blijven, met beveiliging op pad, nooit gezellig winkelen, hoogstens in Spanje. Kroonprinses zijn? Geen lolletje!!!!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.