Sportclub Lemele vervult sportieve plicht en klopt Voorwaarts V

0257674_Lemele_-_entree.jpg
.

LEMELE – Op Zandeinde ontving sportclub Lemele Voorwaarts V. De thuisclub al zeker is van afdaling. Door de invoering van een vijfde klasse in het volgende seizoen, wisten de twaalf deelnemers van klasse 4F dat er zes het haasje zijn aan het eind van de rit. Blauwwitters, SC Rijssen, SVV ’56, Lemele en Mariënheem zijn reeds de klos. Het is geen al te grote gok te veronderstellen dat MVV ’69, als zesde en laatste veroordeelde plaatsneemt in de lift naar beneden. Voor oefenmeester Harry Warmelink en zijn uitverkoren Elf staat ‘slechts’ de sportieve eer op het spel. Voor de bezoekers uit Westerhaar is er nog wel wat te verdienen dit seizoen. De ploeg van trainer Erik Frankfort staat er goed op in de derde periode. Om zicht op de afsluitende periodetitel te houden moest ‘sempre avanti’ de drie punten meenemen uit Lemele.

Niks van dat alles. Voor ‘Het andere Oranje’ uit Twenterand dreigt een kleurloos seizoen, met dank (maar niet heus) aan Lemele, dat zijn sportieve plicht vervulde. Niets meer dan normaal vond Remon Kleinlugtenbeld, maker van de openingsgoal. “Natuurlijk is die degradatie een tegenvaller, maar we zijn allemaal liefhebber en willen elke wedstrijd winnen. Ik vond het van beide kanten niet best vandaag. Misschien was het de warmte, maar we hebben wel verdiend gewonnen. Qua strijd hebben we alles gegeven. De laatste thuiswedstrijd. Mooi weer. Iedereen zit aan de schnitzel en een biertje en er komt nog een volkszanger (Jordy van Vilsteren, WL) in het clubhuis. Dat komt helemaal goed vandaag.”
Als Yoran Bakhuis iets na de hervatting de thuisclub op 2-0 zet, bijt Voorwaarts eindelijk van zich af. Bram Zandman is deze wedstrijd de man met de handschoenen aan de vingers en laat zien dat-ie geen vliegen staat te vangen. De bezoekers uit Westerhaar komen pas iets voor tijd terug via Niels Huizing. Het is te laat, na een paar minuutjes billenknijpen kunnen de armen richting hemel, 2-1. Als de bliksem douchen een aan de schnitzel!

Stand 4F: ASV ’57 21-49, Bornerbroek 21-46, SV Rijssen 21-42, Heracles 21-36 (40-29), Daarle 21-36 (39-44), Voorwaarts 21-35, MVV ’69 21-28, Lemele 21-23, Mariënheem 21-21, SVV ’56 21-17, SC Rijssen 21-14 en Blauwwitters 21-6.

Sportclub Lemele sluit zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd in Sibculo. Op sportpark de Dubbeltreffer is SVV ’57 de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.