Nationale dodenherdenking in kader van ‘Leven met oorlog’

DALFSEN – Afgelopen woensdag 4 mei werden in de gemeente Dalfsen de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Voorafgaand aan de kransleggingen werd in Dalfsen, in de Grote Kerk een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Daarna volgde in Dalfsen de kranslegging op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Wethouder André Schuurman: “Het landelijke thema ‘Leven met oorlog’ vormt in 2023 de rode draad voor alle herdenkingen, vieringen en andere activiteiten. De bijeenkomsten van herdenken zijn erg waardevol. Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, dat we die nooit mogen vergeten. De verhalen moeten we blijven vertellen. Het is een klein gebaar maar betekent veel.”

Dalfsen

In Dalfsen werd medewerking verleend door het Veteranencontact Dalfsen, leerlingen van diverse basisscholen en Scouting Dalfsen. Wethouder André Schuurman was namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat en legde met vele anderen een krans. Vanuit de Grote Kerk liepen de aanwezigen in een stille tocht naar de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.

Nieuwleusen, Oudleusen, Lemelerveld

In Nieuwleusen waren burgemeester Erica van Lente namens het college en kinderburgemeester Benthe Dijkman aanwezig in de Grote Kerk en bij het monument naast de kerk. In Oudleusen werd de herdenking bij het monument aan het Roggeland bijgewoond door wethouder Betsy Ramerman. Wethouder Jan Uitslag was in de Brugkerk in Lemelerveld, waar Con Amore uit Lemelerveld samen met een 40-tal gastzangers het Requiem van Haydn zong.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.